Vrouwen Masters naar Landelijke Finale!


Op 7 mei hadden de dames masters van Impala de basis gelegd voor deelname aan de competitie finale. Om zeker te zijn van deelname aan de finale in september, moest ook de tweede wedstrijd goed gescoord worden. 25 juni vertrokken de dames vol goede moed naar Zeist, waar deze tweede wedstrijd plaats zou vinden.


Liesbeth mocht het spits afbijten op de 100m en zette een goede 14.41 sec. neer, wat 56 punten meer opleverde dan in Hengelo. Daarna was het de beurt aan Eefje op hoog. Inmiddels was de aanloop van hoog al goed glad door de regen die maar niet wilde wijken, echter liet Eefje zich niet uit het veld slaan, zelfs niet na een glijpartij. Ze wist nog een goede 1.25m te springen, de hoogte die ze ook in Hengelo had bedwongen. Naast Eefje was Teuny aan het speerwerpen. Door Teuny haar goede prestaties, als onbekende in het veld (mensen ken de uitslagen uit 1900!) had ze inmiddels bewonderaars gekregen en wist ze de oude spikes van Eelco Sintnicolaas te bemachtigen. Dit was geen overbodige luxe omdat ook de speeraanloop erg nat was. Met behulp van deze magische spikes worp ze in haar laatste worp 34.01meter, wat ons de meeste punten van de dag opleverde. We gingen goed!! Maar juich nooit te vroeg.


Tijdens het inlopen voor de 800m van Afien speelde een oude blessure te veel op, waardoor ze besloot niet te gaan lopen. Gelukkig hadden we Helga nog, die eerst dacht lekker achter Afien aan te kunnen lopen, maar het nu zelf moest doen. De angst sloeg de rest van het team om de keel, toen Helga na het startschot er als een speer vandoor ging, na 100m naar binnen ging en meteen de leiding nam. Maar Helga wist ons allen gerust te stellen door gewoon door te lopen en haar serie te winnen met 2.50 min. Een geweldige tijd! Teuny wist na speer ook kogel (11.23) te winnen en weer een bak met punten binnen te halen. Ondertussen werd Liesbeth 3e op de 200m in een goede 29.72 sec. Daarna mocht Els verspringen en wist de 4m weer te bedwingen en sprong een mooie 4.14m, wat ook 19 punten meer opleverde dan in Hengelo. De rondbaan werd weer vrijgemaakt voor de 3000m. Waar 2 atletes aan de start stonden, Jelly en Brenda. Nog even werd een tactiek besproken, maar bij het horen van het startschot verliep het net iets anders dan verwacht. Er waren meer enthousiastelingen en Jelly kreeg meteen 3 dames mee, Brenda bleef in de groep lopen. De eerste kilometer ging in een goed tempo. De eerste dame haakte bij Jelly af en Brenda kon daar naar toe lopen, in de laatste kilometer liep Jelly weg bij de andere twee dames en wist als eerste te finishen in 11.32 min, Brenda werd 4e in 12.36 min. Hierna kon Brenda meteen door naar de kooi, waar alle ‘grote’ dames al stonden te wachten, met een rood aangelopen hoofd en op wedstrijdschoentjes begon ze aan het kogelslingeren. Zonder zichzelf de kooi uit te slingeren wist ze de kogel nog op een nette afstand van 16.88 meter te krijgen.


Als toetje van de dag werd de Zweedse estafette gelopen, Els liep een nette 400m, waarna Liesbeth alle dames op de 300m voorbij snelde, waarna Afien klaarstond om de 200 af te leggen, zij wist de voorsprong te behouden en onze goalie Teuny liep daarna nog een fantastische 100m. Winst in de serie en 2e in totaal. In de daguitslag waren alle prestaties goed voor een 3e plaats in de poule en een landelijke 8e plaats, wat betekent dat de dames naar de landelijke finale mogen op 10 september!!


   Terug 

Gepost op 29-06-2017 | 20:55

Andere afdelingen:
Weg atletiek  »
Triathlon  »
Wandelen  »
Onze wedstrijden:
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport