Trots op de pupillen van AV Impala


“We zijn trots op jullie!” Ruim 200 pupillen werden zaterdag 8 juli bemoedigend toegesproken op de atletiekbaan van AV Impala tijdens hun laatste wedstrijdonderdeel ‘meters maken’ van de Athletics Champs wedstrijd. “Het maakt niet uit hoe snel je gaat, maar blijf lopen, tot het fluitsignaal,” vervolgt coördinator Sierd Wijnalda rustig door de luidsprekers.


Pupillen van AV Impala streden op hún atletiekbaan tegen teams van andere Friese verenigingen en vereniging AV Start ‘78 uit Steenwijk. Tijdens de veelzijdige Athletics Champs wedstrijd werden in drie uur tijd zeven atletiekonderdelen beoefend.


Sportief succes
Van de prestaties viel de vortex worp van A-pupil Simon Bouma op: Hij wierp maar liefst 36,5 meter! Wat verder vooral opviel, was de sportieve inzet en het plezier van de kinderen. “Iedere wedstrijd doen er weer meer pupillen mee,” vertelt trainer Rodney Hoogterp enthousiast. “Dit keer waren wel 47 pupillen.” Ondanks de regenachtige start was deze wedstrijd, mede ook dankzij de inzet van ouders en de vele vrijwilligers, een sportief succes.

Athletics Champs
Elke wedstrijd van Athletics Champs start met een team estafette, daarna zijn er 5 onderdelen waaronder horden, sprint, vortex werpen, kogelstoten en (hurk)hoogspringen. Afsluitend is er een duurloop waarbij de pupillen, afhankelijk van hun leeftijd, in vier of zes minuten zoveel mogelijk meters afleggen. De wedstrijden zijn geschikt voor iedereen. Ook voor nieuwe leden.
Door: Hilde Koopmans - ouder van deelnemende pupil


   Terug 

Gepost op 09-07-2017 | 16:11

Andere afdelingen:
Weg atletiek  »
Triathlon  »
Wandelen  »
Onze wedstrijden:
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport