Super Saturday in Rotterdam


Zaterdag 15 juli hebben alle divisies weer een prachtige strijd gestreden in Rotterdam. Impala was hierbij weer aanwezig met maar liefst vijf teams. De spanning voor deze wedstrijd werd een dag van tevoren al flink opgebouwd. Er was namelijk grote onzekerheid of de wedstrijd wel door zou gaan en zo ja, in welke vorm. Vanwege blauwalg in het zwemwater is ís avonds laat dan toch besloten geen triatlon te houden, in plaats daar van is er een run-bike-run van gemaakt over de afstanden 5km lopen, 15km fietsen en tot slot 2,5km lopen. Er zijn weer mooie prestaties geleverd door de mannen en vrouwen van Impala. Hieronder een kort verslag van elk team.

 

Eredivisie

De dames van de eredivisie hebben in Rotterdam weer laten zien dat ze ook bij een run-bike-run hun mannetje(vrouwtje) kunnen staan. Als team hebben ze deze dag een negende plek behaald en hebben ze de dames van Tri-Fa achter zich weten te houden. Met nog twee wedstrijden te gaan voor dit seizoen zit het harde werken voor de dames er nog niet op! De volgende wedstrijd is op 26 augustus in Veenendaal, het betreft een teamsprint.

1eDivisie

De heren van de van de 1eDivisie hadden gevoelsmatig deze dag een minder dag, toch hebben ze de ruime meerderheid achter zich weten te houden en zijn ze deze dag als 12e geeindigd. Hun volgende wedstrijd zal plaatsvindenvop 13 augustus in Leiderdorp, dit is dan voor deze mannen tevens de finale van het seizoen. Het betreft een Team Relay.

2eDivisie

Afgelopen zaterdag stond alweer de vierde teamtriatlon wedstrijd op de planning. Deze keer in Rotterdam!

De verandering van triatlon naar run-bike-run was niet gunstig voor Gonda, omdat zwemmen veruit haar beste onderdeel is en hardlopen juist niet. Maar voor teamgenootje Vera juist weer een voordeel, omdat zij weer een kei is in het lopen. Elk nadeel heb zín voordeel.

Vooraf was er nog even wat ophef, omdat Esther een fiets met schijfremmen heeft en dat is niet toegestaan bij een stayerwedstrijd. Gelukkig was Elisabeth zo gul om haar fiets uit te lenen, dus was dat probleem ook weer opgelost.

We zijn om 17.10 uur gestart met een run van 5,3 kilometer. Alle deelnemers gingen gelijk hard weg en ook Vera kon goed meedoen in de kop van het veld. Gonda, Esther en Bianca zijn iets meer van de slow start en moeten even in het ritme komen. Dit lukte aardig en een inhaalrace werd ingezet. Daarna snel wisselen en op de fiets. Gelukkig zaten we allemaal in een groepje en hoefden we niet alleen te buffelen tegen de toch wel behoorlijk stevige wind. Na 16 kilometer fietsen verruilden we de fietsschoenen weer voor de hardloopschoenen voor de laatste 2,5 kilometer lopen. Ook nu weer kon iedereen de snelheid er behoorlijk inhouden en zijn we allemaal met een tevreden gevoel gefinisht. Esther zelfs samen met een nieuwe sportvriendin, die spontaan tijdens de wedstrijd is ontstaan.

Vera is gefinisht als 12e, Gonda als 53e, Bianca als 71e en Esther als 88e, wat resulteerde in een mooie 14e plek voor het team. Hierdoor zijn we in het tussenklassement zelfs vier plaatsen zijn gestegen van de 19e naar de 15e plek.

We gingen alle vier goedgemutst naar huis, maar niet nadat we eerst nog met een aantal clubgenootjes heerlijk hebben gegeten. Het was een prachtige dag!!

De volgende wedstrijd is op 9 september in Vroomshoop, dit is dan tevens de finale. Het betreft een team time trial over de sprint afstand.

3eDivisie

Van tevoren balend dat het een run-bike-run werd (vooral voor Raoul en Lammert), maar blij dat Hans toch met ons mee deed gingen wij op naar Rotterdam.

Bij de eerste run van 5,3 kilometer had Hans zich in de voorste groepen gepositioneerd, zaten Raoul en Lammert in de middenmoot bij elkaar en Sven in het groepje daar achter.

In het begin was het tempo voor de meesten net te snel maar er werd knap vast gehouden. Bij het fietsonderdeel werd er goed gewerkt door de Impalezen. Hans handhaafde zich in de voorste groepen, Raoul en Lammert zaten bij elkaar en deden goed werk in de groep en pakten op het fietsonderdeel drie groepen terug en schoven zo aardig op.

Sven kwam wat alleen te zitten en probeerde aansluiting te vinden met de groep voor hem maar het gat was toch te groot. De fietstijden van alle vier Impalezen zaten dicht bij elkaar en allemaal in de 24 minuten, wat op ongeveer 40 km/u gemiddeld uitkomt.

Bij het laatste looponderdeel van 2,5 km hield Hans ongeveer zijn positie, zakten Lammert en Raoul bij het begin een beetje in ook omdat ze voorin gewisseld hadden na het fietsonderdeel. Bij de laatste kilometer haalde Lammert nog een paar man in en kwam Sven met een goed laatste looponderdeel nog dichtbij Raoul.

Uiteindelijk is Hans 13de geworden, Lammert 36ste, Raoul 43ste en Sven 45ste. Als team zijn we 8de geworden en staan we in de tussenstand 10de, hiermee is promoveren in theorie nog mogelijk maar in de praktijk lijkt het onmogelijk.

De volgende wedstrijd is op 12 augustus in Ouderkerk, dit is dan de finale voor de heren in de 3eDivisie finale, het betreft een Team relay.

4eDivisie

Net als bij de andere divisies geld ook voor de 4eDivisie dat de wedstrijd een run-bike-run is geworden. Eigenlijk als ik heel eerlijk ben ligt mij dit heel goed, dit omdat het looponderdeel een van de betere onderdelen is. Als ik naar mijn teamgenoten Bennie en Hendrik kijk, moet dit wel gaan lukken, en als het een beetje mee zit kunnen we als team nog een paar plekjes opschuiven in het algemeen klassement.

Om 09:50 klonk het startschot voor de 5 km hardlopen. Na de 5 kilometer hardlopen moet er 16 km gefietst worden, waarbij er gestayerd mag worden. Het is dus wel van belang om aan te kunnen sluiten in een groepje. Na de 16 km fietsen moet afsluitend nog 2,5 km gelopen worden. Bij deze afsluitende afstand kom ik op de terugweg mijn teamgenoten tegen, en weet ik dat we goed zitten en vlot achter elkaar zullen finishen.

Er is weer geweldige prestatie geleverd, als team zijn we geŽindigd op de 6de plek van de 24 teams. In het algemeen klassement opgeschoven van plek 9 naar plek 7. Ondanks dat dat we niet konden zwemmen, was dit wel ons onderdeel! Natuurlijk blijven we Triatleten, en gaan we de volgende keer gewoon de eerste meters zwemmen. De volgende wedstrijd is op 3 september in Enschede. Dit is dan ook meteen de finale. Het betreft een Teamsprint.


   Terug 

Gepost op 22-07-2017 | 21:09

Andere afdelingen:
Weg atletiek  »
Triathlon  »
Wandelen  »
Onze wedstrijden:
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport