Seizoensafsluiting voor 1eDivisie en 3eDivisie


Afgelopen weekend stond voor zowel de mannen van de 1eDivisie als de mannen van de 3eDivisie in het teken van de finale van de teamcompetitie triatlon. Dit was de laatste kans om de spierballen te tonen aan andere teams binnen de divisie. De mannen hebben wederom gestreden voor wat ze waard zijn en het uiterste gegeven.

1eDivisie

De laatste wedstrijd alweer in onze competitie. Na een geweldige start van het seizoen, zit het ons door blessures en type wedstrijden niet helemaal mee. Rudi kon niet starten in Stiens waardoor Jasper met een pijnlijke rug alles heeft moeten geven en Menno met nauwelijks looptrainingen maximaal ging om zijn goede positie na het fietsen te verdedigen. Rotterdam was voor ons minder gunstig door de wijziging naar Run-Bike-Run, ook nu stond Menno zijn mannetje en versterkte Andrew als goede loper ons team. In Leiderdorp waar we op zondag 13 augustus de finale hadden bleek het loop onderdeel ook verhoudingsgewijs beduidend langer te zijn, maar we hebben ons kranig geweerd.

We waren mooi op tijd in Leiderdorp zodat we Lizette in haar laatste loopkilometers van de MD nog konden aanmoedigen en opvangen na de finish. De organisatie en het overzicht van het parcours, de inrichting van de wisselzones zaten perfect in elkaar, dus met een gerust hart de warming-up gestart, die deed ieder voor zich immers het was een team relay of te wel estafette wedstrijd. Elke deelnemer moest 300 m zwemmen, 5 km fietsen en 2 km lopen.

Jasper vertrok als eerste van ons met de overige 19 eerste deelnemers van de andere teams vanaf het ponton. Wat ging dat hard! Jasper miste net de aansluiting bij de kopgroep van 7 op de fiets maar in de tweede groep handhaafde hij is prima en met een goed looponderdeel mocht daarna Anton van start. Anton is ook dit jaar weer een vaste en betrouwbare waarde in het team en ook nu weer een zeer degelijke prestatie met een sterk fietsonderdeel. Helaas moesten Anton, Rudi en Renť allemaal alleen fietsen, dat koste veel kracht, zeker als de directe concurrenten in deze stayerwedstrijd wel kunnen samenwerken. Daarna mocht Rudi los, eindelijk weer hersteld van blessureleed maar met gebrek aan wedstrijdritme kon hij mooi een plaats opschuiven bij het zwemmen en daarna was het overleven op de fiets, waarbij een poging om twee man ervoor bij te halen mislukte, en op het lopen. Renť kon gelukkig nog wat plaatsjes opschuiven waardoor we als 12-de team finishten.

In het eindklassement zijn we dit jaar als negende geŽindigd. Iets minder goed dan vorig jaar maar gezien de steeds meer toenemende concurrentie in deze landelijke divisie en onze smalle basis moeten we tevreden zijn. Hopelijk komen er van onze jongere leden volgend jaar jongens bij ons team aansluiten zodat we een bredere basis hebben en de gemiddelde leeftijd wat lager wordt. Eerst maar eens met individuele wedstrijden dit seizoen afmaken en daarna evalueren en plannen voor volgend jaar maken.

3eDivisie

Op zaterdag 12 augustus was de finalewedstrijd voor de triatleten uit de 3e divisie. De wedstrijd in Ouderkerk aan de Amstel was in de vorm van een superkorte, maar erg snelle Team Relay. Hierbij moest elk teamlid 250 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,5 kilometer lopen voordat de volgende atleet mocht starten. Dat in een mooie overzichtelijke omgeving met eindsprint over een steiger richting het publiek en afwachtende atleten waren de ingrediŽnten van een mooie wedstrijd.

Het startende team van AV Impala bestond uit Rutger Wind, Aalzen Alma, Raoul van Gogh en Lammert van der Veen. Voorafgaand aan de start werd lang getwijfeld of er nu met of zonder wetsuit gezwommen zou worden. De zwemafstand was maar zeer kort en het zwemwater lag erg dicht bij de wisselzone waardoor er maar weinig tijd zou zijn om het wetsuit uit te trekken. Hierom werd besloten om zonder wetsuit van start te gaan.

De start van de wedstrijd werd door Rutger voor zijn rekening genomen. Voor hem betekende dit dat er vanuit het water gestart moest worden tegelijk met 21 andere atleten. Rutger ging goed van start, zwom misschien iets te hard wat ten koste ging van het fietsonderdeel. Na een solide looponderdeel werd Aalzen als 10e aangetikt. Na Aalzen zijn zwemonderdeel kon hij startten op zijn onderdeel: fietsen. Hij was binnen afzienbare tijd weer terug in de wisselzone, voor de wissel naar het lopen. Aalzen had alleen de pech dat in zijn startserie veel goede lopers zaten. Hierdoor kon hij als 11e Raoul aantikken. Tijdens het zwemmen lukte het Raoul om een aantal plaatsen te winnen en als 8e te beginnen aan het fietsen. Ook op de fiets kon er nog een positie gewonnen worden. Deze positie moest tijdens het lopen weer teruggegeven worden. Zodoende kon Raoul als 8e Lammert aantikken voor het slotstuk. Het veld lag inmiddels wel wat verder uit elkaar. Ondanks het goede zwemmen en fietsen kwam Lammert dichtbij de 7e plaats, maar tijdens het lopen moest hij toch genoegen nemen met de 8e plaats.

Na de wedstrijden in Arnhem (15e), Groningen (9e), Utrecht (7e), Rotterdam (8e) en Ouderkerk aan de Amstel (8e) is het team AV Impala 2 als 8e geŽindigd in de eindstand van seizoen 2017. Een keurig resultaat op de rand van promotie naar de 2e divisie. Voor seizoen 2018 zal dit wel de doelstelling zijn!


   Terug 

Gepost op 17-08-2017 | 18:42

Andere afdelingen:
Weg atletiek  »
Triathlon  »
Wandelen  »
Onze wedstrijden:
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport