C-Junioren op Nationale C Spelen en C Interland


Met de vakantie nog niet afgelopen en de trainingen nog niet eens begonnen of de C junioren konden alweer aan de bak. In het weekend van 26 en 27 augustus stonden de 50e Nationale C spelen in Amsterdam op het programma en op 2 september was er een C Interland wedstrijd in Assen. Impala werd op deze wedstrijden vertegenwoordigd door drie atleten.  Omdat de C1 en C2 atleten gezamenlijk streden om de podiumplaatsen, waren verschillen in postuur, lengte en prestaties soms toch wel groot en duidelijk zichtbaar.  Aan medailles werd dan misschien niet direct gedacht, maar ze zijn wel weer een ervaring rijker door zich te kunnen meten in een veld met sterke tegenstanders.


Nationale C Spelen

Op de zaterdagmiddag kwam Piter Nijboer uit op het kogelslingeren. Hij toonde zich trefzeker door maar liefst 5 keer het net te vinden, maar helaas is dat in deze discipline niet de bedoeling. Toen de kogel dan toch op de juiste wijze de kooi verliet werd er een knappe 30,27 opgemeten: de vierde plaats en een nieuw PR. Bovendien goed voor een uitnodiging om komend weekend voor team Noord Nederland uit te komen bij de U16 interland in het komende weekend.

Op dezelfde dag mocht Fiona zich proberen te kwalificeren voor de finale. Het ging niet helemaal lekker, dus de blijdschap was groot toen bleek dat ze de finale had gehaald door in een keer over de 1,50m te springen.  Dit betekende dus dat ze op zondag opnieuw in Amsterdam aan de start mocht verschijnen.  De finalisten begonnen met een aanvangshoogte van 1,48m.  Ondanks dat Fiona dit anders in haar gedachten had, sprong ze er in een keer overheen.  Een ongelukkige afzet bij de 1,54m maakte dat Fiona met een hoogte van 1,51m uiteindelijk 10de is geworden.

Op zondag verscheen Florian van der Dussen aan de start.  Helaas waren de sprintbenen zo vlak na de vakantie nog niet in vorm. Hij kwam met 13,11 over de finish, wat niet voldoende was om verder te komen. Bij de 800m waren de atleten verdeeld over maar liefst 5 series. In de eerste serie kwam Florian uit tegen lopers met vergelijkbare PR’s, dus een spannende strijd.  Na een snelle start was het zaak om naast wat duw en trekwerk, de spikes te ontwijken in de groep. Florian moest wat extra meters lopen om zijn plaats aan de kop te behouden en wist dit tot de laatste 200m vol te houden.  Helaas werd hij op de laatste meters nog ingehaald en werd hij tweede in zijn serie, maar wist met een tijd van 2,27,02 toch nog net zijn PR te verbeteren!

 

C Interland

Op deze wedstrijd was Piter wel trefzeker en wist drie keer een afstand van over de 30m te halen.  En met zijn beste poging van 32,41m verbeterde hij opnieuw zijn PR.  Ook Fiona en Florian mochten deelnemen aan deze Interland, omdat zij zich hadden aangemeld voor de Revanche wedstrijd.  Ondanks dat Fiona en Florian misschien op wat betere prestaties hadden gehoopt,  kunnen ze samen met Piter terugkijken op een leuke dag en een sportieve wedstrijd!

 


   Terug 

Gepost op 04-09-2017 | 17:55

Andere afdelingen:
Weg atletiek  »
Triathlon  »
Wandelen  »
Onze wedstrijden:
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport