Clinic Fitaal: Lunges, squats en core stability.


Femke Giebels en Chris Smeman werken bij Fitaal en zijn ook beide actief bij Impala. In het kader van de samenwerking tussen Fitaal en Impala gaven zij een clinic, aan een tiental trainers die meer wilden weten over deze belangrijke oefeningen voor lopers en atleten.

De spierpijn is drie dagen na dato nog niet helemaal weg, maar dat konden we wel een beetje verwachten. Twee uur lang werden we als trainers gedrild door Femke en Chris, waarbij we de vele variaties uiteraard zelf mochten uitproberen…

De meeste van de deelnemers namen zich wel voor om niet twee uur volcontinu te gaan squatten, uitvalspassen (lunges) te maken en met medicinballen te gaan zwaaien of skippen, maar je wilt iedere variant ook zelf ervaren. Spierpijn is dus onvermijdelijk, en een belangrijk waarschuwing voor het gebruik in de praktijk: rustig opbouwen bij je atleten.

Veel variaties zijn mogelijk, en we werden aangemoedigd om zelf te improviseren of zoveel mogelijk aan te passen waar mogelijk. Eerlijk is eerlijk, tijdens een duurloopje, twee-en-halve dag later, had ik weliswaar nog last van spierpijn, maar het lopen voelde al beter. Door de verhoogde spierspanning in de billen en bovenbenen liep ik eindelijk weer een beetje lekker: de trainers kunnen aan de slag met dit materiaal.

En dankjewel Femke en Chris voor de boeiende, vermoeiende clinic!


   Terug 

Gepost op 25-10-2017 | 11:54

Andere afdelingen:
Baan atletiek  »
Weg atletiek  »
Wandelen  »
Wedstrijd kalender:
Uitslagen:
28-05 - Triathlon Heerenveen
22-05 - Run-bike-run-bike-run
15-05 - UT triathlon / 1e comp 1e
09-05 - Zwemloop
24-04 - 1e comp - 3e div / Teamtr
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport