AV Impala Drachten 0512-530857

Triathlon en licenties

Het kiezen van de juiste licentie voor triathlon kan soms ingewikkeld zijn, daarom wat extra informatie over hoe dit werkt bij de NTB.

Over de NTB en je licentie

Bij het lid worden van de triathlon afdeling van Impala word je automatisch lid van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB), zodra je lid bent van de NTB beschik je meteen over een zogenaamde basislicentie.

Als je lid wordt van de Nederlandse Triathlon Bond ontvang jij je eigen unieke lidnummer, waarmee je via www.ntbinschrijvingen.nl direct kunt inschrijven voor evenementen, maar waarmee je ook  kunt inloggen op jouw persoonlijke pagina van ‘Mijn NTB’. Hier kun je je lidmaatschapsbewijs downloaden, resultaten bekijken van wedstrijden, inschrijven voor cursussen, een atletenlicentie aanvragen, etcetera.

Lees de toelichting op het downloaden van je licentiebewijs via Mijn NTB.

Wil je bijvoorbeeld meer weten over het type licenties? Bekijk dan vooral ook deze pagina van de NTB.
Met je NTB licentie kun je ook lidmaatschappen aanvragen bij de KNZB, KNWU en Atletiekunie:

Samenwerking NTB – KNZB
Samenwerking NTB – Atletiekunie

Dankzij de samenwerking met de Atletiekunie kunnen houders van een NTB atletenlicentie bij de NTB een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aanvragen. Je bent dan lid van een virtuele (NTB) atletiekvereniging en je kunt dan deelnemen aan de looponderdelen van (baan)wedstrijden.
Dus niet aan horden, sprint, estafettes en werp-en springonderdelen.

Indien je meedoet in een Impale atletiekcompetitieploeg dan heb je naast de atletiekwedstrijdlicentie bij de NTB ook een recreanten lidmaatschap bij de AU nodig. Hiermee word je gekoppeld aan Impala.
Als je meedoet aan andere onderdelen dan looponderdelen in een atletiekcompetitieploeg dan moet je een volledig AU wedstrijdlidmaatschap hebben.

Klik hier voor de aanvraag van een licentie bij de Atletiekunie via de NTB.

Samenwerking NTB – KNWU
Leden van de KNWU kunnen zonder extra kosten voor een daglicentie meedoen aan NTB-evenementen tot en met maximaal de olympische afstand (daarboven mag uiteraard ook, maar dan worden daglicentiekosten in rekening gebracht) en NTB-leden mogen aan alle KNWU-evenementen meedoen waarvoor een basislidmaatschap nodig is. NTB-leden kunnen m.b.v. dit formulier in 2019 een gratis basislidmaatschap van de KNWU aanvragen.

Nog vragen?
Toch niet helemaal duidelijk of heb je per ongeluk het verkeerde licentietype? Neem contact op met de ledenadministratie via triathlonavimpala.nl.

Sponsors