AV Impala Drachten 0512-530857

Training Nordic Walking

Nordic Walking is ooit als sport ontstaan in Finland waar langlaufers, bij gebrek aan sneeuw, wel behoefte hadden om aan hun conditie te blijven werken en door middel van ‘stokken’ zich al lopend gingen bewegen.

In de loop der jaren is er veel studie gedaan naar het bewegingsconcept en is er materiaal ontwikkeld dat past bij een juiste lichaamshouding en een optimaal bewegingsprogramma.

Cruciaal is het juiste gebruik van de poles. Hierbij doet het bovenlichaam, anders dan bij gewoon wandelen, volop mee tijdens de activiteit. Tijdens de juist uitgevoerde Nordic Walking techniek worden 90% van de spieren gebruikt. Voor meer informatie: zie onder andere op de website nordicwalking.nl.

Vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur door Hannie Wiersma

Deze groep loopt in het bos bij Beetsterzwaag.

Trainers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de trainer: Hannie Wiersma: 0512 – 382409

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de training Nordic Walking door met de trainster te bellen. Een basiscursus Nordic Walking is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen.

Om kennis te maken met Nordic Walking kunt u een afspraak maken om een keer mee te wandelen en te ervaren hoe het is om met stokken te wandelen. Ter introductie mag u een maand gratis meelopen. Pas daarna besluit u of u wel of geen lid wilt worden.

Sponsors