AV Impala Drachten 0512-530857

Trainingen loopsport

Lijkt de loopsport jou een leuke sport?
Iedereen is van harte welkom om een keer mee te trainen bij één van onze trainingsgroepen. De trainers geven je graag informatie over de mogelijkheden van de trainingsgroep en de trainingstijden. Om de kennismaking wat makkelijker te maken, mag je eerst vier keer gratis meetrainen.

Trainers
Onder leiding van bevoegde en bekwame trainers verzorgt Impala trainingen voor alle leeftijdsgroepen, voor diverse afstanden en verschillende niveaus. Al dan niet gericht op wedstrijddeelname. Regelmatig volgen de trainers een scholing of training om hun kennis op peil te houden.

Trainingsgroepen

Start to Run
Vrijdag van 19.00 uur tot 20.30 uur vanaf de atletiekbaan.
Meer informatie.
Beginnende lopers
Zaterdagochtendgroep 
Zaterdag van 9.00 uur tot 10.30 uur vanaf de atletiekbaan.
Meer informatie.
Beginnende en geoefende lopers
Maandagavond- en woensdagavondgroep
Maandag en woensdag van 19.00 tot 20.30 uur vanaf de atletiekbaan.
Meer informatie.
Beginnende lopers of met enige ervaring
Dinsdagavond- en donderdagavondgroep
Dinsdagavond van 19.15 tot 20.45 uur.
Donderdagavond van 19.15 tot 20.45 uur.
Meer informatie.
Ervaren lopers
Vrijdagavondgroep
Vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.
Meer informatie.
Beginnende lopers
De bos/trimloopgroep 
Zaterdag van 08.45 uur tot 09.45 uur vanaf parkeerplaats aan de Poostweg.
Dinsdag van 18.45 tot 19.45 uur vanaf tennisbaan in Beetsterzwaag. In de wintertijdperiode vindt de dinsdagavondtraining plaats vanaf de atletiekbaan.
Meer informatie.
Beginnende lopers of met enige ervaring
Sport overdag
Woensdag van 9:30 en 10.30 uur vanaf de atletiekbaan.
Meer informatie.
Beginnende lopers of met enige ervaring

.

 

Zaterdagochtendgroep – beginnende en geoefende lopers
Trainers: René Jaasma, Lizette van der Vegt en Dirk de Vries.

Deze groep richt zich recreatieve lopers. Binnen deze groep kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen. Naast de trainingen ontvangen de lopers ook wekelijks via de mail een loopschema voor twee trainingen op eigen gelegenheid. Deze schema’s zijn ter voorbereiding op de 5, 10 en 16 km.

Omdat veel lopers het leuk vinden om zo nu en dan een wedstrijd te lopen, wordt er tijdens de training toegewerkt naar bepaalde wedstrijden. Populaire lopen zijn de 8 van Drachten, de Adventurerun op Ameland en de Monnikenloop op Schiermonnikoog. Deelname aan deze wedstrijden is niet verplicht.

De training is van 9.00 uur tot 10.30 uur en vindt plaats op of rond de atletiekbaan. Elke laatste zaterdag van de maand is er een training in het bos van Beetsterzwaag. We verzamelen dan bij ‘Het Witte huis’.

terug

Maandagavond- en woensdagavondgroep – beginnende lopers of met enige ervaring
Trainers: Jan Bosgraaf op maandag. Jan Woudstra op woensdag.

Deze groepen tellen tientallen atleten, dames en heren, jong en oud. De maandagavondgroep is voor de lopers met enige ervaring, de woensdagavondgroep voor beginnende lopers. Er wordt op looptechniek getraind, en soms wordt er ‘op tijd’ gelopen. Niettemin zijn deze groepen in principe recreatief bezig; het moet plezierig en gezellig zijn. En dat is het ook!

De trainingen vinden voornamelijk plaats op de baan plaats. En zoals de naam van de groepen aangeeft: op beide avonden van 19.00 tot ongeveer 20.30 uur.

Kom voor meer informatie eens langs, of train direct een keer mee. Of neem contact op met één van de trainers.

terug

Dinsdagavond- en donderdagavondgroep (MiLa groep): – ervaren lopers
Trainers: Andrew Larasen en Herman Hofstee.

Hierin trainen dames en heren van alle leeftijden, op dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur en donderdagavond van 19.15 – 20.45 uur. De doelstelling is van deze groep is het verbeteren van persoonlijke prestaties op de midden en lange afstand (MiLa). De groep is vooral prestatiegericht bezig, met daarnaast ook ruimte voor recreatieve lopers. Indien er bij atleten behoefte ontstaat om volgens een schema te trainen, dan wordt dat in overleg met de trainer verzorgd.

Kom voor meer informatie eens langs, of train direct een keer mee. Of neem contact op met één van de trainers.

terug

Vrijdagavondgroep – beginnende lopers
Trainers: Jelly van der Kloet en Sake Jansma

Trainen bij de vrijdagavondgroep is met plezier, resultaatgericht sporten. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. De trainingen sluiten aan op het Start to Run programma.

De training is van 19.00 uur tot 20.00 uur op of rond de atletiekbaan. Na afloop wordt er samen koffie/thee gedronken.

terug

Bos/trimloopgroep voor dames en heren. – beginnende lopers of met enige ervaring
Trainer: Dries Wedzinga op dinsdag. Jakob Veenstra op zaterdag.

Leeftijdsgrenzen zijn er niet. Het enige belangrijke is, dat je van ‘lopen’ houdt, je eigen conditie op peil wilt houden en zonodig wilt verbeteren. De groep traint op zaterdagmorgen van 8.45 tot ongeveer 9.45 uur vanaf de parkeerplaats aan de Poostweg (Afslag Hotel Restaurant Lauswolt) en gedurende de zomertijd op dinsdagavond vanaf de parkeerplaats bij de tennisbaan te Beetsterzwaag van 18.45 tot ongeveer 19.45 uur. Tijdens de wintertijdperiode vindt de dinsdagavond training plaats vanaf de atletiekbaan en er wordt gelopen op de verharde en verlichte straten.
Er zijn twee dames- en heren trim/loopgroepen. Beide groepen hebben dames- en herenleden. Wisseling van groep is mogelijk op basis van eigen conditie en mogelijkheden.

Kom voor meer informatie eens langs, of train direct een keer mee.

Naast bovengenoemde groep traint vanaf de parkeerplaats aan de Poostweg op zaterdagmorgen van 8.45 tot ongeveer 9.45 uur nog een groep die, momenteel nog, voornamelijk uit heren bestaat. Deze groep is meer prestatie gericht. De training wordt bij toerbeurt door een van de deelnemers gegeven.
Informatie: Chris Konings (0512 516550)

terug

Sport overdag – beginnende lopers of met enige ervaring
Trainer: Sake Jansma

Misschien heeft u de loopsport al ontdekt, maar komt het er ‘s avonds niet van. Iedere woensdag tussen 9.30 en 10.30 uur kunt u onder leiding van trainer Sake Jansma kennismaken met de loopsport en zo uw conditie flink verbeteren. De looptraining is geschikt voor alle niveaus. Kom voor meer informatie eens langs, of train direct een keer mee.

Trainers

Neem voor meer informatie ook contact op met één van de trainers. Of mail naar trainersavimpala.nl.

Alien de Vries
Andrew Larasen 06 – 19055246
Dirk de Vries 0512 – 471 773 of 06 – 3732 2016
Dries Wedzinga 06 – 4041 7162
Herman Hofstee 06 – 5366 7520
Jan Bosgraaf 0512 – 523 956
Jan Woudstra 0512 – 523 281
Lizette van der Vegt 06 – 2333 4429
René Jaasma 06 – 5363 4947
Sake Jansma 06 – 8323 8151

terug

Sponsors