AV Impala Drachten 0512-530857

Vrijwilligers gevraagd: van 100 naar 150 vrijwilligers!

2022 staat in het teken van het werven van vrijwilligers. Waarom? Doordat veel activiteiten vanwege corona de afgelopen twee jaar niet door gingen, is er weinig beroep gedaan op vrijwilligers en is de instroom van nieuwe vrijwilligers gestopt. Hierdoor zijn er momenteel veel ‘open plekken’.

Zonder vrijwilligers geen Impala

Zonder vrijwilligers kan Impala niet bestaan. Vrijwilligers zijn nodig voor het geven van trainingen, de barbezetting, het uitvoeren van klusjes, jureren, organiseren en nog veel meer. We hebben taken en klussen voor iedereen. Ook voor leden die denken dat ze er eigenlijk geen tijd voor hebben… Onze vrijwilligerstaken zijn onderverdeeld in:

 • Eenmalige klussen
 • Zo nu en dan
 • Projectmatig
 • Regelmatig

Van 100 naar 150 vrijwilligers

Onze vereniging telt nu ongeveer 100 vrijwilligers. Ons streven is van 100 naar 150 vrijwilligers. Onze belangrijkste vacatures op dit moment zie je hieronder.

Bestuur
 1. Voorzitter
 2. Penningmeester voor het  financiële beleid (Gerda Wolke verzorgt de administratie en Ila Velema de contributie-inning)
 3. Technisch beleid (met name het trainersbeleid)
Juryleden We hebben veel nieuwe juryleden nodig. Impala heeft een nieuwe korte hands-on basiscursus ontwikkeld. In 3 uur worden alle basishandelingen geoefend en kun je meedraaien in een juryteam. Doelgroep is ouders, lopers en baanatleten vanaf 16 jaar. Geen voorkennis vereist. Zie hier voor meer informatie.
Versterken van het wedstrijdenteam Teamleden nu: Sierd Wijnalda, Tineke Scholten en Ton van Veen. We willen graag het team versterken met een:

 1. Jurycoordinator
 2. Contactpersoon voor communicatie naar de diverse trainingsgroepen
 3. Leider van de baanploeg op de wedstrijddagen (o.a. het klaarzetten en het uitgeven en verzorgen van materialen)
Versterken van het kantineteam Teamleden nu: Gerrit Jepma, Suze Maathuis, Agnes Wagenaar, en Hanny van der Veen voor de inkoop. We willen graag meer leden in het kantineteam en een grote poule van mensen die oproepbaar zijn voor wedstrijddagen.
Bedienen van ET We gaan elektronische tijdwaarneming huren voor clubwedstrijden. Maar wie gaat de ET bedienen? Iets voor jou?
Poule van helpers op wedstrijddagen Voor het WEDSTRIJDSECRETARIAAT. Helpen bij:

 • het maken van startlijsten en startnummers en het invoeren van uitslagen
 • het invoeren van Athletic Champs chronoloog in Atletiek.nu
 • de overgang van Atletiek.nu naar Seltec (IT kennis!)

Voor de BAANPLOEG. De baanploeg helpt bij het:

 • klaarzetten van onderdelen
 • beheer van materialen
 • verplaatsen van materialen
Kascommissie We zoeken twee personen voor de kascommissie voor de komende ALV. Eén avond in maart samen met de penningmeester en de administrateur de financiële jaarrekening van 2021 doornemen.Iets voor jou?

Wil je meer weten over een functie of heb je interesse? Stuur dan een een mail naar Ton van Veen. Email: bestuuravimpala.nl of ton.vanveen@planet.nl

Het vrijwilligersbeleid van Impala op 1 A4.

 

Sponsors