AV Impala Drachten 0512-530857

Trainingen Triathlon

Lijkt triathlon jou een leuke sport?

Iedereen is van harte welkom op de atletiekbaan, in Zwembad de Welle of op de weg om een keer mee te trainen. Daar kun je ook bij de aanwezige trainers inlichtingen krijgen over de voor jou geschikte trainingsgroep en de trainingstijden. Om de kennismaking met de triathlon wat makkelijker te maken mag gedurende de eerste twee weken gratis worden meegetraind.

Let op: In verband met de beperkte beschikbaarheid van het zwemwater en trainers, graag voor inschrijving contact opnemen met de ledenadministratie van de triathlon (triathlonavimpala.nl of via het contactformulier). Een vereiste voor het lidmaatschap is dat je minimaal 200 meter borstcrawl aaneengesloten moet kunnen zwemmen.

Trainers

Impala vindt techniekscholing en training heel belangrijk, onder leiding van bevoegde en bekwame triathlontrainers worden de trainingen verzorgd. Zowel de wedstrijdgerichte atleet als de recreatieve sportbeoefenaar krijgt bij Impala de nodige aandacht.

Trainingstijden

Voor de triatleten zijn er vele clubtrainingen in de week beschikbaar, je kunt voor jezelf bepalen welke trainingen het beste in je tijdschema passen. De trainingen zijn dus niet verplicht, maar wel heel leuk!

Dag Tijd Sport Locatie Train(st)er
Maandag 19:00-20:30 Zwemmen Zwembad de Welle Lizette van der Vegt
Dinsdag 19:15-20:45 Lopen Atletiekbaan Andrew Larasen
Woensdag 19:00-20:30 Zwemmen Zwembad de Welle Lizette van der Vegt
Donderdag 19:15-20:45 Lopen Atletiekbaan Andrew Larasen
Donderdag 19:00-20:30

vanaf zomertijd tot medio september

Fietsen Wielerbaan Drachten Wisselende trainers van Grinta, Impala of Kapenga.
Vrijdag 19:00-20:30 Zwemmen Zwembad de Welle Geen trainer aanwezig
Zaterdag 09:00-10:30 Lopen Atletiekbaan Rene Jaasma en Lizette van der Vegt
Zaterdag 11:00-12:00 Zwemmen Zwembad de Welle Geen trainer aanwezig
Zondag 10:00-12:00/13:00 Fietsen Start Atletiekbaan Geen trainer aanwezig
Zwemmen

In het 50 meter zwembad ‘de Welle’ hebben we zowel maandag als woensdag drie banen tot onze beschikking. Tijdens deze trainingen wordt het eerste half uur techniektraining gegeven. Op vrijdag en zaterdag is er één baan beschikbaar, hierbij is er geen trainer aanwezig. Elke baan heeft zijn eigen niveau. De afstanden die op deze op deze banen gezwommen worden variëren van 3000 meter bij de minst snelle baan, tot ongeveer 4500 meter in de snelste baan.

Fietsen

Zondagochtend wordt er gefietst vanaf de atletiekbaan van AV Impala. De training is geschikt voor ieder niveau, iedereen is van harte welkom! Afhankelijk van het trainingsschema wordt er na het fietsen nog op de atletiekbaan gelopen.

Regels tijdens de fietstrainingen

Om de fietstrainingen veilig te houden en leuk voor iedereen zijn er een aantal regels.

  • Een helm is verplicht
  • Houd je aan de geldende verkeersregels, we zijn tenslotte gewoon deelnemers aan het verkeer en niet aan het koersen in een wedstrijd
  • Een tijdritstuur op de fiets is niet toegestaan, tenzij specifiek aangegeven in het trainingsschema
  • Draag Impala clubkleding als je die hebt, zo niet draag dan neutrale kleding (niet van een andere vereniging)
  • Tijdens de training op zondag zijn introducees welkom met een bestaand Impala lid
  • Houdt rekening met elkaars niveau; Samen uit, samen thuis.
Lopen

Als triatleet mag je aan alle looptrainingen van Impala meedoen. Zie hiervoor: Trainingen loopsport. Advies is om aan te sluiten bij de looptraining op dinsdagavond.

Sponsors