AV Impala Drachten 0512-530857

Trainingen Triathlon

Lijkt triathlon jou een leuke sport?

Iedereen is van harte welkom op de atletiekbaan, het Zwembad de Welle of op de weg om een keer mee te trainen. Daar kun je ook bij de aanwezige trainers inlichtingen krijgen over de voor jou geschikte trainingsgroep en de trainingstijden. Om de kennismaking met de triathlon wat makkelijker te maken mag gedurende de eerste vier weken gratis worden meegetraind.

Trainers

Een vereniging als Impala besteedt uiteraard veel aandacht aan scholing en training. Onder leiding van bevoegde en bekwame trainers worden trainingen verzorgd, voor alle leeftijdsgroepen, al dan niet gericht op wedstrijddeelname. Ook de recreatieve sportbeoefenaars krijgen bij Impala een goed onderdak met een georganiseerde trainingsbegeleiding.

Om een goede triathlon begeleiding te kunnen geven beschikt Impala tevens over gecertificeerd triatlon trainer niveau 3 trainster Lizette van der Vegt.

Trainingstijden

Voor de triatleten zijn er vele clubtrainingen in de week beschikbaar, je kunt voor jezelf bepalen welke trainingen het beste in je tijdschema passen. De trainingen zijn dus niet verplicht, maar wel heel leuk!

Zwemmen

Maandag van 19.00-19.45 uur en woensdag van 19.30-20.30 uur.
Vrijdag van 19.00-20.30*
In Zwembad de Welle onder begeleiding van een zwemtrainer.
* van 1 oktober t/m 1 mei; zonder trainer

In het 50 meter zwembad ‘de Welle’ hebben we zowel maandag als woensdag 3 banen tot onze beschikking. Elke baan heeft zijn eigen niveau, zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan zwemmen. Ook is er de mogelijkheid om borstcrawl aan te leren.

Fietsen

Donderdag 19.00 uur tot ongeveer 20.30 uur (gedurende zomerperiode).
Verzamel locatie: Egberts Tweewielers (Adres)
Zondag van 10 uur tot 12 uur of 13 uur.
Verzamel locatie: Atletiekbaan Impala (Adres)

Donderdagavond – Techniek/ tijdrit training

Met de zomertijd begint ook weer de donderdagavond fietstraining. We verzamelen op donderdag avond om 19.00 uur bij Egberts Tweewielers. Hierna gaan we naar een verkeersarme korte ronde (meestal industrieterrein A7-Noord, soms ook tijdrit ronde Oudega of triathlon fietsronde Strandheem). Ook deze training is weer voor elk niveau geschikt. Het doel hiervan is om te wennen aan de wedstrijd intensiteit. En dat gaat het fijnste in meerdere blokjes van enkele minuten. De training is rond 20.30 uur afgelopen.

Zondagochtend – Duurrit training

Zondagochtend wordt er gefietst, 10 uur vertrek vanaf de atletiekbaan bij Impala. De training is geschikt voor ieder niveau, met andere woorden iedereen is van harte welkom! We vertrekken tegen de windrichting in met een tempo die voor iedereen bij te houden is. Na een uur kan de groep zich splitsen waarbij er dus of voor de wind naar huis gefietst kan worden, of er met de diehards een tandje bijgeschakeld kan worden en een lusje extra gefietst kan worden. Neem ook je loopschoenen mee, dan kunnen we na het fietsen nog een stukje lopen op de atletiekbaan!

Regels tijdens de fietstrainingen

Om de fietstrainingen veilig te houden en leuk voor iedereen zijn er een aantal regels.

  • Een helm is verplicht
  • Houd je aan de geldende verkeersregels, we zijn tenslotte gewoon deelnemers aan het verkeer en niet aan het koersen in een wedstrijd
  • Een tijdritstuur op de fiets is niet toegestaan, tenzij specifiek aangegeven in het trainingsschema
  • Draag Impala clubkleding als je die hebt, zo niet draag dan neutrale kleding (niet van een andere vereniging)
  • De training op donderdag is alleen voor leden van AV Impala (ongeacht de afdeling)
  • Tijdens de training op zondag zijn introducees welkom met een bestaand lid
  • Houdt rekening met elkaars niveau; Samen uit, samen thuis.
Lopen

Als triatleet mag je aan alle looptrainingen meedoen die Impala aanbied, zie hiervoor: Trainingen loopsport. Advies is om aan te sluiten bij de looptraining op dinsdagavond.

Sponsors