AV Impala Drachten

Athletic Champs

De meeste wedstrijden voor pupillen waar we als Impala aan meedoen zijn volgens de opzet van Athletic Champs. Hierbij komen de pupillen uit in een team met leeftijdgenoten. Het plezier in sporten staat voorop. De wedstrijden zijn veelzijdig, laagdrempelig, atletiekecht en iedereen krijgt meerdere kansen voor een mooi persoonlijk resultaat. Een ochtend Athletics Champs duurt ruim 2,5 uur en in die tijd doen de pupillen zeven verschillende onderdelen.

Niemand is af

Voor een onderdeel staat 20 minuten. De pupillen hebben hierdoor meerdere pogingen en zijn nooit af. Lukt het hoogspringen niet op 90cm? Dan kan de volgende poging gekozen worden voor 85cm. Complexe atletiekbewegingen worden vervangen door tussenvormen, op weg er naar toe: polsstokhoogspringen wordt bijvoorbeeld polsstokverspringen, discuswerpen wordt fietsbandslingeren en speerwerpen wordt vortexwerpen.

Het gaat om sportplezier

Het teamresultaat telt, maar ook de individuele prestaties worden geregistreerd. Zo kan iedereen zichzelf verbeteren, op zijn eigen niveau. De succesbeleving die hiervan het gevolg is én het feit dat je met je team samen strijdt, is een garantie voor veel plezier!

Sponsors