AV Impala Drachten

FrameRunning

Atletiekvereniging Impala biedt in samenwerking met Revalidatie Friesland FrameRunning aan. De lessen zijn voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. 

Voor de sport FrameRunning wordt een FrameRunner gebruikt. Een FraceRunner is een frame met drie wielen, een zadel, een stuur en een borststeun. De FrameRunner maakt lopen of zelfs rennen mogelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook mensen die hun handen die niet heel goed kunnen gebruiken, kunnen aan RaceRunning doen. FrameRunning  is een mooie sport om de conditie, kracht, snelheid en coördinatie te verbeteren. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om samen met anderen te sporten en om lid te zijn van een sportvereniging.

Is FrameRunning iets voor jou?

Ben je benieuwd of FrameRunning iets voor jou is? Je bent van harte welkom om vier keer gratis mee te trainen. Na de zomervakantie starten de lessen weer. Deze lessen zijn waarschijnlijk op zaterdagochtend van 9.30 – 10.30 uur op de Atletiekbaan, Sportlaan 11 in Drachten. Je kunt tijdens de proeflessen gratis een FrameRunner lenen. Wil je een paar keer vrijblijvend meedoen? Stuur dan een mail naar communicatie avimpala.nl.

Lid worden van Impala

Heb je al meegedaan aan de pilot FrameRunning bij Impala en weet je al zeker dat je lid wilt worden van deze mooie sport? Meld je dan nu aan. Kies bij je opgave voor aangepast sporten. Als er bijzonderheden zijn waar wij rekening mee moeten houden, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar communicatie avimpala.nl.

Klik hier om je aan te melden. Kies bij het aanmelding voor de afdeling loopsport/atletiek en vervolgens voor aangepast sporten. De contributie voor aangepast sporten is 40 euro per half jaar.

Is FrameRunning hetzelfde als RaceRunning?

FrameRunning is ook bekend als RaceRunning. De naam is in mei van dit 2021 veranderd, omdat het Internationaal Olympisch Comité FrameRunning heeft erkend als paralympische sport. Tijdens de Spelen van 2024 in Parijs staat de sport voor het eerst op het programma.

Sponsors