AV Impala Drachten 0512-530857

Pupillen

De trainingen voor pupillen zijn heel afwisselend en volledig gericht op kinderen van 6 tot 11 jaar. Op een speelse manier leren de kinderen verschillende atletiekonderdelen. Voorbeelden zijn sprinten, horden, hoogspringen, verspringen en werpen. Het plezier in het sporten staat voorop.

Door de verschillende bewegingsvormen werken de pupillen aan het versterken van de algehele lichaamscoördinatie. Ook wordt hun uithoudingsvermogen vergroot. Juist omdat het leren spelenderwijs gaat, is atletiek een sport die geschikt is voor veel kinderen. Op een leuke manier worden ze uitgedaagd om zichzelf sportief steeds verder te ontwikkelen.

Trainingen en wedstrijden

De pupillen trainen twee keer per week. In de zomerperiode zijn de trainingen buiten op de atletiekbaan. ‘s Winters trainen de pupillen één keer buiten en één keer binnen. Tijdens de schoolvakantie en feestdagen is er geen training. Een aantal keren per jaar zijn er wedstrijden. Deze Athletic Champs wedstrijden zijn laagdrempelig en daarom ook geschikt voor pupillen die nog niet zo lang lid zijn. Hoewel deelname niet verplicht is, vinden we het belangrijk dat de pupillen wel meedoen aan de wedstrijden. Bij de meeste wedstrijden is een trainer aanwezig.

Winterseizoen: na de herfstvakantie tot eind maart

In de winter trainen de pupillen op maandag buiten op de atletiekbaan. Iedere vrijdag is er een training in de zaal in het Sportcentrum aan de Leerweg 3 in Drachten. In de zaal behandelen we de verschillende atletiekonderdelen. Op de baan ligt het accent in de koudere wintermaanden meer op het werken aan conditie. Ook is er aandacht voor snelheid, coördinatie en een aantal atletiekonderdelen.

Zomerseizoen: Start eind maart en loopt tot de herfstvakantie

De pupillen trainen op maandag en donderdag buiten op de atletiekbaan.

Trainingstijden pupillen  in de zomer

(mini) Pupillen C – geboren in (2014)/2013
Maandag: 16.30 uur – 17.30 uur
Donderdag: 16.30 uur – 17.30 uur
Pupillen B – geboren in 2012
Maandag: 16.30 uur – 17.30 uur
Donderdag: 16.30 uur – 17.30 uur
Pupillen A1 & A2 – geboren in 2010/2011
Maandag: 17.30 uur – 18.30 uur
Donderdag: 17.30 uur – 18.30 uur

Je kunt via e-mail of telefonisch contact met ons opnemen.
Het mailadres is: pupillenavimpala.nl. Bellen kan met hoofdtrainer René Jaasma  06 – 5363 4947.

Sponsors