AV Impala Drachten

Pupillen

De trainingen voor pupillen zijn heel afwisselend en volledig gericht op kinderen van 6 tot 11 jaar. Op een speelse manier leren de kinderen verschillende atletiekonderdelen. Voorbeelden zijn sprinten, horden, hoogspringen, verspringen en werpen. Het plezier in het sporten staat voorop.

Door de verschillende bewegingsvormen werken de pupillen aan het versterken van de algehele lichaamscoördinatie. Ook wordt hun uithoudingsvermogen vergroot. Juist omdat het leren spelenderwijs gaat, is atletiek een sport die geschikt is voor veel kinderen. Op een leuke manier worden ze uitgedaagd om zichzelf sportief steeds verder te ontwikkelen.

Trainingen en wedstrijden

De pupillen trainen twee keer per week. In de zomerperiode zijn de trainingen buiten op de atletiekbaan. ‘s Winters trainen de pupillen één keer buiten en één keer binnen. Tijdens de schoolvakantie en feestdagen is er geen training. Een aantal keren per jaar zijn er wedstrijden. Deze Athletic Champs wedstrijden zijn laagdrempelig en daarom ook geschikt voor pupillen die nog niet zo lang lid zijn. Hoewel deelname niet verplicht is, vinden we het belangrijk dat de pupillen wel meedoen aan de wedstrijden. Bij de meeste wedstrijden is een trainer aanwezig.

Winterseizoen: na de herfstvakantie (in 2023 vanaf 1 november) tot eind maart 

In de winter trainen de pupillen op maandag buiten op de atletiekbaan. Op de vrijdag is er een training in de zaal. In 2023 is deze training weer in de zaal aan de Leerweg 3 (Sportcentrum Drachten). In de zaal behandelen we de verschillende atletiekonderdelen. Op de baan ligt het accent in de koudere wintermaanden meer op het werken aan conditie. Ook is er aandacht voor snelheid, coördinatie en een aantal atletiekonderdelen.

Zomerseizoen: Start eind maart en loopt tot de herfstvakantie (in 2023 vanaf 3 april)

De pupillen trainen in de zomer op maandag en vrijdag buiten op de atletiekbaan.

Trainingstijden pupillen 

(mini) Pupillen C – (7 &) 8 jaar
Maandag: 16.30 uur – 17.30 uur
Vrijdag: 16.30 uur – 17.30 uur (zomer)
Vrijdag: 16.15 uur – 17.15 uur (winter – zaal)
Pupillen B – 9 jaar
Maandag: 16.30 uur – 17.30 uur
Vrijdag: 16.30 uur – 17.30 uur (zomer)
Vrijdag: 16.15 uur – 17.15 uur (winter – zaal)
Pupillen A1 & A2 – 10 & 11 jaar
Maandag: 17.30 uur – 18.30 uur
Vrijdag: 17.30 uur – 18.30 uur (zomer)
Vrijdag: 16.15 uur – 17.15 uur (winter – zaal)

Je kunt via e-mail contact met ons opnemen.
Het e-mailadres is: pupillenavimpala.nl.

Sponsors