AV Impala Drachten

Atletiekwedstrijden beginnen weer: Heerenveen Classic, verslag van de CD-junioren

10 August 2020

De versoepelingen van de coronarestricties maken wedstrijden weer mogelijk, maar nog lang niet alles is zoals we gewend waren. AV Heerenveen besloot vrij plotseling hun ‘Classic’ te organiseren en kort daarop ging de inschrijving al open. Al gauw bleek dat, door de beperkte mogelijkheden voor deelname, vooral de onderdelen van de meisjes CD junioren snel vol zaten. 

Met dank aan AV Heerenveen dus toch een atletiekwedstrijd in het Noorden. Datum 25 juli, start van de noordelijke bouwvak. Misschien wel bewust gekozen om niet al te veel atleten teleur te moeten stellen. Bij de CD junioren deden er toch nog 10 Impalezen mee, wat relatief veel is. Per atleet mocht er 1 begeleider mee. Dit werd streng gecontroleerd bij binnenkomst EN bij vertrek. Gelukkig deed de dochter van de trainer mee, anders had er geen Impala trainer aanwezig mogen zijn of 1 van de ouders had thuis moeten blijven…

Voor de meeste atleten is dit de 1e echte wedstrijd van het outdoorseizoen. Normaal hebben de meeste atleten er met de competitie al een paar wedstrijden op zitten. Worden er bijvoorbeeld veel PR’s verbeterd doordat het de 1e wedstrijd pas is, of juist niet? Meestal zien we veel PR’s op de CD leeftijd, hoe was dat nu? 

Nou, het waren er veel, en er werden uitstekende prestaties geleverd. Natuurlijk waren er ook teleurstellingen en het was mooi om te zien hoe de clubgenoten elkaar hierin steunden. Sarah sprong constant en ver: 4.44m (3e plaats) en bleef op de 600m zusje Zoey net voor qua tijd (pfieuw….). Zoey liep een mooie 1.55,73 een mooi PR dus en Sarah liep na de 600m (!) nog een dik PR op de 80mH en werd zelfs 3e in een heel sterk veld. 

Ruben verbeterde zich knap op hoog met 1,40m, en twijfelt nog wat over de 3-pas tussen de horden. Annyk, Geke en Martje waren iets wisselvalliger, maar Annyk was weer sterk op kogel met 9.91m en Martje herstelde zich na speer en kogel op Hoog met een mooie 1.45m (2e plaats). Geke was een beetje zoekende met de aanloop bij Ver en liep een goede 60m sprint in 9.85s, dicht bij haar PR, net als de 60mH 12.69s

Ammerens had een hele goede dag met 3x een PR, en de 60mH voor het eerst helemaal in 3-pas (11.92s). Fleur liep een sterk PR op de 60m (9.01), en voltooide foutloos de 60mH waar ze zo tegen op zag. Linda verbeterde zichzelf op beide onderdelen waar ze aan meedeed, de 400g speer landde pas na 22.45m waar ze 3e (!) mee werd, en haar 60mH was ook een verbetering van zelfs 0,4s in 11.97s.

Kieran stootte een heel dik PR met de 4kg kogel (8.98m) en sprintte de 100m in 13.23s, een persoonlijke verbetering van maar liefst 0,8s.

Al met al een mooie atletiekdag, dat was gelukkig niet anders dan andere jaren op deze ‘Classic.’

Joost ter Doest

Sponsors