AV Impala Drachten

Bureau Benedictus sponsort Luwam en Yohannes met een sporthorloge

31 October 2021

De Impalezen die regelmatig op de baan trainen herkennen de beide atleten vast. Yohannes (16) en Luwam (14) zijn twee gedreven en getalenteerde hardlopers. Beide hebben ze hun roots in Eritrea. Om hun gedrevenheid op de juiste manier in te zetten tijdens trainingen zijn goede middelen en begeleiding erg belangrijk.

Luwam en Yohannes zijn geen familie van elkaar maar spreken natuurlijk elkaars taal en trainen vaak samen. Ze trainen meerdere keren per week en krijgen training van de Impalatrainers Herman, Richard, Chris, Sierd, Foppe en Joost. Sinds kort worden de trainingen op elkaar afgestemd met een (wedstrijd)jaarplanning en weekschema’s.

Goede materialen

In de kantine vertelde één van de trainers over de opmerkelijke progressie van beide atleten. Om nog beter te kunnen trainen zouden ze die middag schoenen passen in een speciaalzaak. Een goed sporthorloge stond ook nog op het wensenlijstje.

Verschil maken

Arnold Zwaagstra hoorde dit en bood spontaan aan dat hij Luwan en Yohannes namens zijn bedrijf Bureau Benedictus wel wilde sponsoren. Arnold: “In mijn werk binnen de schuldverlening maak ik dagelijks mee dat kleine beetjes hulp en steun een groot verschil kunnen maken. Snel handelen is daarbij belangrijk, vandaar mijn spontane reactie. Daarnaast weet ik als fanatiek hardloper dat goede feedback over de training belangrijk is. Ik heb zelf goede ervaring met een sporthorloge, dat gun ik hen ook. Mooi dat we dit snel en makkelijk een positieve bijdrage kunnen leveren. Dat doen wij graag.”

Luwam en Yohannes zijn inmiddels in voorbereiding voor het winterseizoen. Binnenkort doen ze mee aan het nationale crosscircuit U18.

Sponsors