AV Impala Drachten

Clubtriatlon Strandheem 28 augustus 2021

30 August 2021

Daar was dan het moment waar iedereen op gewacht had, de jaarlijkse clubtriatlon te Strandheem. Veel aanmeldingen (18) bij de jeugd afdeling. Bij de volwassenen 15 deelnemers.

De weersomstandigheden leken goed voor een triatlon, ongeveer 19 graden en droog. Op de dag zelf was er toch wat regen wat mogelijk tot gladheid kan lijden bij het fietsen. Gelukkig geen valpartijen bij de deelnemers en verder ook geen gewonden.

Voor de triatlon een briefing met de vrijwilligers, geweldig dat jullie geholpen hebben, zonder jullie kon deze triatlon niet doorgaan. Deze keer waren dat: Lizette, Pieter Cremer, Joke, Rein, Jan Anjema, Herald Bulthuis, Sandra Middel en Eduard Talstra.

Hierna de briefing van de jeugd bij het witte huisje bij het water (zie onder). Hierbij het parcours uitgelegd, van strandje naar witte huis zwemmen, 5 rondjes van ongeveer 1 km fietsen en 3 rondjes om het parkeerterrein lopen.

 

 

Dan het wedstrijdverloop bij de jeugd. Bij het zwemmen kwam de oudere jeugd als eerste uit het water, waarbij Kieran en Lisanne als eersten uit het water kwamen. Verder ging het allemaal zeer snel, voordat je het doorhad hadden ze al meerdere rondjes gefietst. Hierdoor ging het bij het tellen van de rondjes fietsen bij de jeugd wat mis. Mede door de grote groep jeugd was soms het overzicht kwijt en was niet geheel duidelijk hoeveel rondjes iedereen gefietst had. Maar uiteindelijk was Kieran als eerste klaar met het fietsen, gevolgd door Suze en Marije. Jammer genoeg had Lisanne een lekke band waardoor ze niet alle rondjes heeft gefietst. Na het lopen was er een overwinning van Kieran gevolgd door broer Jesper en Jesse. Bij de dames werd Zoey eerste door een zeer sterk looponderdeel.

 

 

 

 

Dan de volwassenen, zoals gezegd 15 deelnemers waarvan 4 dames en 11 heren. De spanning was groot bij de deelnemers ook toen het begon te regenen bij de briefing. Anton Theo (welkom weer bij de club) was de koploper bij het zwemmen, gevolgd door Brenda en Anton. Brenda heerste in het vervolg van de triatlon bij de dames. Van tevoren nog ongewis hoe Willemien ((mogelijk) nieuw lid) het zou doen. Willemien heeft qua zwemmen nog genoeg ruimte voor progressie, daar helpt een lidmaatschap toch wel echt bij. Hetty haalde Els nog knap in bij het lopen en Els had wat last bij het lopen.

Dan de heren Anton Theo zat lang voor en na het fietsen ook nog. Maar Stephan Gunnink kwam steeds dichterbij bij het fietsen waar door Bennie en Anne ook sterk gefietst werd. Uiteindelijk door een sterk looponderdeel van Stephan pakte hij de koppositie en kwam als eerste over de finish. Hier wachtte onze rondemiss Egbert hem op met een medaille, ook voor Brenda trouwens. Anton Theo moest bij het lopen het weinig trainen van afgelopen weken toch bekopen, volstrekt logisch omdat er een kleine is geboren (Hiske). Nog van harte gefeliciteerd Trudy en Anton Theo, ik begreep dat het allemaal goed gaat met de kleine en moeders.

 

 

Alle deelnemers bedankt voor jullie deelname, het was weer een mooie clubwedstrijd. De grootste supporter was weer Luca Jaasma, qua aanmoedigen is deze jongen niet te verslaan. Dit was dan de laatste clubwedstrijd van het jaar. Volgt een drukke maand september met veel wedstrijden en dan is het triatlon seizoen al voorbij. Volgend jaar hopelijk een normaal jaar met clubwedstrijden al in april. En een trainingskamp voor de volwassenen. De jeugd gaat dit jaar al een trainingsweekend tegemoet, veel plezier aldaar.

Sponsors