AV Impala Drachten

De eerste clubwedstrijd van de triathlon

1 May 2022

Met de jaarlijkse zwemloop op woensdag 20 april opende de triathlon het seizoen. Deze keer was de zwemloop als vanouds bij de Welle. Met 19 aanmeldingen, waaronder 6 jeugdleden, een mooie opkomst! En gelukkig ook een sterk team met vrijwilligers, zodat de organisatie goed verliep!

De weersomstandigheden waren goed voor een zwemloop, lekker warm en droog. Het zwemloopparcours was simpel: 500 meter zwemmen in het 50 meter bad en daarna vier rondjes rond de Welle hardlopen. Het loopparcours was al met pijlen versierd en vrijwilligers Pieter en Joke stonden bij twee bochten om de deelnemers de juiste kant op te wijzen.

De dames (van de volwassenen) hadden we in een baan ingedeeld en de dames (van de jeugd) in een baan. Hun starttijd was 19.15 uur. De heren volgden een kwartier later. Bij de dames dacht iedereen dat Brenda zou winnen, maar jeugdlid Lisanne gaf goed tegenstand. Na het zwemmen zat Lisanne vlak achter Brenda, met slechts 7 seconden verschil. De wissel van Lisanne was echter veel sneller en hiermee haalde ze Brenda in. Bij het lopen wist Brenda Lisanne toch weer in het halen en kwam Brenda toch als winnaar over de streep.

Ook bij de heren was er concurrentie van de jeugd. Lars van Zessen kwam hij als eerste uit het water in 6:43 minuten. Lammert volgde 4 seconden later. De wissel van Lars ging echter sneller en Lars was weg. Bij het lopen dacht Lammert Lars nog wel in te halen, maar dat redde hij niet op. Lars werd eerste!

Sponsors