AV Impala Drachten

De terugblik van… Anneke op de Berenloop

9 November 2018

‘De Berenloop is een aanrader’ vindt Anneke. Ze liep hem dit jaar voor de eerste keer. En ondanks het zware parcours haalde ze zelfs een nieuw pr.

Vertel…

Zondag 4 november was het zover; mijn uitdaging om voor de eerste keer de halve marathon op Terschelling te lopen; één van de fraaiste maar ook zwaarste van Nederland was mij verzekerd. Met de boot kwam ik om ongeveer 11 uur aan op het eiland waar de zon langzaam doorbrak en de temperatuur lekker opliep naar 8 C.

Hoe ging het?

Bij de start om 12 uur aan de voet van de Brandaris was het met 4200 deelnemers een drukte van belang. Maar na een rondje door het dorp werd het op weg naar Midsland en Formerum een feest om te lopen; in de zon met veel muziek en publiek aan de kant van de weg. Echter bij de duinopgang naar het strand werd het pittig in het mulle zand, vervolgens een paar kilometer over het strand met weer een pittige duinbeklimming, dan is het fijn dat er veel mensen aan de kant staan die iedereen aanmoedigen. Na nog een paar lange kilometers door het donkere bos en over de Longway kwam ik weer aan in West-Terschelling waar het één groot feest was. Over de rode loper op naar de finish in een nieuw pr op de halve marathon. Ik heb genoten van de Berenloop en ben heel tevreden met mijn prestatie.

Sponsors