AV Impala Drachten

De terugblik van… Arnold op de Amsterdam Marathon

1 November 2018

Arnold Zwaagstra deed eind oktober mee aan de Amsterdam Marathon. Een goede voorbereiding samen met trainer René ging eraan vooraf. Smokkelen was er niet bij. Maar het resultaat mag er zijn. Arnold blikt terug op zijn succes.

Vertel…

In 2011 liep ik mijn eerste marathon in Amsterdam waarbij ik begeleid werd door Impala trainer Dirk. Als ‘zaterdagamateur’ had ik het doel gesteld op 5 minuut per kilometer (3:30). De finish op 3:31:58 was een spreekwoordelijke net-niet.

In 2014 een nieuwe poging in Sneek, ditmaal zonder begeleiding. Na een instorting bij 34 kilometer en finish op 3:47:28 was er maar één conclusie: nooit weer.

Begin 2018 begon het weer te kriebelen, zeker nadat Marten (zaterdaggroep) achtereenvolgens de marathon van New York en Rotterdam liep. Nog één poging dan; Amsterdam Marathon 21 oktober 2018.

Hoe heb je je voorbereid?

Van Sneek had ik geleerd, ditmaal weer onder begeleiding van een Impala trainer. Onder René trainde ik me 4 maanden helemaal suf met op het hoogtepunt 100 km per week. René kon meekijken op mijn online Polar account, smokkelen was er niet bij.

Hoe vond je het?

Weer en sfeer waren geweldig, ik heb genoten.

Hoe ging het?

Tot 35 kilometer ging het gemakkelijk en heb ik ruim 3 minuten ‘wisselgeld’ opgebouwd dat ik later weer net zo hard weer moest inleveren. De laatste 500 meter werden een eindsprint waarbij mijn hartslag harder steeg dan mijn snelheid. Met 4:59 per kilometer (3:30:03) is het doel alsnog behaald. Impala bedankt!

Sponsors