AV Impala Drachten

De terugblik van… Lisanne de Jong op haar eerste triathlon

2 June 2019

Lisanne de Jong deed 25 mei mee aan de Clafis Ingenieus Triathlon in Heerenveen. Het was haar eerste triathlonwedstrijd. Ze eindigde als derde in haar leeftijdscategorie. Suze Zwerver, ook van Impala, eindigde als tweede. Tevreden blikt Lisanne terug op  haar eerste triathlon.

Aan welke wedstrijd deed je mee?

Ik deed mee aan de Clafis Ingenieus Triathlon in Heerenveen die gehouden werd op 25 mei 2019!

Hoe is het gegaan?

Het ging heel goed. Zwemmen deed ik voor het eerst in open water en dit viel best mee. Fietsen had naar mijn idee sneller gekund. En het hardlopen ging daarin tegen heel goed. Op de streep heb ik nog net iemand kunnen inhalen waardoor ik als derde ben geëindigd.

Hoe heb je je voorbereid?

Door de triathlon afdeling van Impala werden jeugdtrainingen gegeven, waardoor ik enthousiast ben geraakt over triathlon. Mijn vader doet ook aan triathlon en met hem heb ik ook samen getraind met fietsen en hardlopen. Ook heb ik nog een keer met de triathlonvereniging van Impala geoefend met zwemmen.

Ik doe ook aan atletiek bij Impala. Dit doe ik bij de C/D Junioren. Op dinsdag en vrijdag zijn mijn trainingsdagen voor de atletiek. Ik hoop dat er ook trainingen komen voor de jeugd voor de triathlonsport.

Kun je iets vertellen over de lessen die je onlangs hebt gevolgd?

De jeugdtrainingen die er zijn geweest en binnenkort ook nog worden gehouden zijn erg leuk, gezellig en leerzaam. Op zaterdag 15 juni en zaterdag 6 juli ben ik er dan ook weer bij, dan wordt er weer training gegeven in zwemmen, fietsen en hardlopen.

Sponsors