AV Impala Drachten

De terugblik van … Marian en Jolanda

5 October 2019

Een marathon lopen; dat was de ambitie van Marian en Jolanda. Zondag 29 september was het zover. Ze liepen hun eerste marathon en gingen hiervoor naar Berlijn! Hun succes vierden zij met Kaffee und Kuchen en hun loopmaatjes van Impala. Marian en Jolanda blikken terug op hun avontuur.

Vertel…

Het avontuur begon een jaar geleden met de wens om een hele marathon te lopen. Het geschikte evenement was snel gevonden en de voorbereidingen met trainer René gestart. Wekelijks ontvingen we onze op maat gemaakte trainingsschema’s van René. En voorzag hij ons, zelfs tijdens zijn vakantie, op basis van onze online trainingsresultaten van serieuze en humoristische op- en aanmerking en adviezen over het eten en drinken tijdens het lopen. Ook de verhalen van ervaringsdeskundigen uit onze loopgroep hebben bijgedragen aan de juiste voorbereiding voor dé dag.

Waarom de Marathon van Berlijn?

We wilden graag een Marathon buiten Nederland lopen. Aangezien we beide geen ‘hitte’ lopers zijn, vallen er al direct een aantal locaties af. Berlijn heeft een ruimtelijk parcours en is goed te bereizen. Eind september is het meestal niet super warm. Dus Berlijn leek ons ideaal.

Hoe was het?

“Wat een groots evenement, meer dan 45.000 deelnemers, allemaal unieke lopers met eenzelfde doel”, vertelt Jolanda. “Het bijzondere is dat je totaal geen hinder hebt van de mensenmassa”, vult Marian aan.

Met het favoriete setje kleding aan en met een goed gevulde drinkbelt stonden we samen in het startvak. Blij dat het eindelijk zo ver is en zeer fijn dat we samen zijn. We worden met de naderende start wel wat stiller en spanning stijgt, maar we kunnen elkaar moed inspreken. Hier hebben we hard voor gewerkt, nu moet het gebeuren!

Elke 5 kilometer was er een tijdsregistratiemat die het mogelijk maakt om de race online te volgen. Uiteraard had René ook onze trackingcode ontvangen en werd er via de whatsappgroep van de zaterdagochtendlopers ook flink meegeleefd.

Eigen race lopen

Onderweg zien we elkaar niet meer. Ondanks de vele trainingskilometers samen, hebben we geleerd tijdens wedstrijden elkaar los te laten en onze eigen race te lopen. We hebben beide genoten van de muziek en het enthousiaste publiek langs de kant. Hoeveel je ook traint, er komt een moment dat het zwaarder wordt. Dan konden we terugvallen op de trainingservaring en adviezen: goed eten en drinken en blijf letten op een goede loophouding!

Het moment dat je onder de Brandenburger Tor doorgaat is fantastisch, dan is het nog maar een paar honderd meter tot de Ziellinie.

We Did It

We zijn beide zeer tevreden over ons resultaat. We Did It… en zijn nu officieel Berlin Marathon Legends! Zonder de steun vanuit Impala was het ons niet gelukt. En successen moet je vieren daarom  was er Kaffee und Kuche na de training op zaterdagochtend.

 

 

Sponsors