AV Impala Drachten

Finale Masters Competitie – Vrouwen

14 September 2017

Zowel de dames als heren van Impala togen afgelopen weekend naar Nijmegen voor de landelijke finale van de masters competitie en behaalden allebei de achtste plaats. Met zowel bij de heren als de dames 36 deelnemende teams is dat absoluut niet slecht voor de relatief kleine teams van Impala.

Vorig jaar was het startjaar van de dames in de masters competitie en die wedstrijden leken meer op een afvalrace dan een race naar de overwinning. Nu zouden we het beter doen. De weergoden waren ons goed gezind, hoewel er door de lopers wat geklaagd werd over de wind, maar die omstandigheden golden voor iedereen.

Het vrouwenteam voor de finale bestond uit Eefje, Teuny, Helga, Els, Liesbeth en Afien. Sonja is jammer genoeg geblesseerd, Brenda en Jelly hadden hun bijdrage al geleverd in de voorrondes in Hengelo en Zeist. Onze tegenstanders in de finale waren zeker niet voor de poes. Wij stonden halverwege de dag nog wel even op de derde plaats, maar konden niet standhouden tegen teams die op diverse onderdelen met het maximale aantal deelnemers aan de start konden komen.

Liesbeth beet het spits af en zette een prima prestatie neer op de 100m. De 200m liep ze net niet onder de 30, maar ze haalde wel mooi 659 pt. Afien liep na 4 decennia ook weer eens een wedstrijd over 200m. Teuny maakte haar reputatie als onverschrokken stoter waar en won dit onderdeel met 11,62. Een verbetering van 17 cm. en goed voor 722 pt. Ze was minder tevreden over de afstand waar de discus landde. Eefje had geen optimale voorbereiding gehad en haar aanloop bij hoog liep ook niet vlekkeloos. Zondag had ze op de training wel 1,30 gesprongen, maar moest nu met 1,20 tevreden zijn. Helga liep dit seizoen voor het eerst in haar leven baanwedstrijden over 800 en 1500 meter en moest eerst behoorlijk  wennen. Hoe deel je de race goed in? Ga je er als een speer vandoor om vervolgens enorm te verzuren met kans op veel verval? Nu hield ze zich goed aan de adviezen van de ervaren lopers en trainers en deelde de 1500 goed in met  5:45,9 als mooi resultaat. Els had  weer de taak om verre sprongen te maken en voldeed aan de verwachtingen. Ze verbeterde haar eerdere prestaties met 8 cm tot 4,22 m. Afien en Els liepen beide de 400 meter en ook nog in dezelfde serie. De tegenwind op het recht stuk was wel hun lastigste tegenstander. Afien heeft door de terugkerende blessures de afgelopen tijd niet goed kunnen trainen maar haalde toch ruim 700 punten binnen. Els had onder de 1:10 willen lopen, maar dat lukte helaas niet. Ook de estafette verliep vlotjes, maar hier misten we de geblesseerde Sonja toch echt wel.

Het damesteam heeft een goed figuur geslagen en daar zijn we trots op. Onze uitdaging voor volgend jaar is om het nog beter te doen en hoger te eindigen.

Sponsors