AV Impala Drachten

Glibberen en genieten in de modderpoel

26 January 2019

Modderige bospaden zijn de lopers van de zaterdagochtendgroep van Impala wel gewend. Maar een parcours bestaande uit alleen maar modderpoelen, enkeldiepe waterplassen en glibberige afdalingen was voor de meesten een nieuwe ervaring. Zaterdag 26 januari verruilde de groep de maandelijkse bostraining voor een trailrun op motorcrossbaan Trimunt in Marum. Hiermee testten zij of de crossbaan zich leent voor een trailrun in wedstrijdverband.

Vies

Na de eerste voorzichtige stappen op het parcours werd het al snel duidelijk; vies worden we allemaal. Stoere stappen volgden. Zelfs hardlopend door de modderpoelen in plaats van deze te ontwijken. “Dit vonden we vroeger ook zo leuk”, werd er gezegd. En ondertussen spatte de drek alle kanten op. Na ruim een uur sloeg de vermoeidheid toe. “Een trailrun is wel even iets anders, dan een reguliere bostraining”, verzuchtte menig loper.

Koek en zopie

Tijdens de ‘koek en zopie’ na afloop overheerste het enthousiasme. Ondanks de regenachtige ochtend en het misschien wel extreem natte parcours door de vorst eerder deze week, heeft iedereen genoten van het glibberen in de drek. Na deze training zien de meesten een trailrun op dit parcours zeker zitten. Als de organisatie er klaar voor is, kunnen ze in ieder geval rekenen op aanmelding van deze enthousiaste club!

Bekijk de video parcoursverkenning Trimunt

 

Sponsors