AV Impala Drachten

Impala Masters Competitie Uden

15 May 2024

Het Impaladies-team is zondag 12 mei naar Uden afgereisd voor de 1e landelijke competitiewedstrijd. De weersvoorspellingen gaven 25 gr. aan met volop zon, maar ondanks de hitte werden diverse persoonlijke records gebroken! Ons Impala-masterteam was na wat noodzakelijke wisselingen door blessures van Liesbeth en Afien en de spontane toezegging van Trees (100m) toch weer compleet.

Brenda liep op de heenweg vertraging op en kwam te laat voor het kogelstoten groep A. Eenmaal gearriveerd, spurtte ze naar de kogelbak, kon nog in de tweede groep meedoen en stootte met verve (6m44). Vera en Trees deden het als nieuwkomers in het team heel goed en liepen prima tijden op resp. de 400, 1500 en 100m. Vera en Jolanda startten beide in 1e serie 400m, die zelfs door Vera in een mooie 1:14,79 werd gewonnen. Mede dankzij haaswerk van Vera haalde Helga ook flink wat punten op de 1500m (6:02,77). Helga was ook bereid in te springen op de voor haar incourante 200m. Spannend was het wel, omdat zowel Helga op de 200m als Trees op 100m eerst een valse start veroorzaakten en dat terwijl we geen back-up op die nummers hadden. Gelukkig hebben Masters recht op een tweede kans.

Jolanda wierp de discus ruim 14 m ver en Brenda kon over haar discusworp van ruim 16 m ook zeer tevreden zijn. Door de age-grading gingen de punten naar Jolanda. Sonja steeg boven zichzelf uit en sprong PRs op hoog (1.20) en ver(4.02). De uitslagen op atletiek.nu laten op alle individuele nummers van de Impaladies 6 PBs en 5 SBs zien. Knap gedaan!

Werden we vorig jaar nog gediskwalificeerd op de Zweedse estafette, nu verliep de estafette wel vlekkeloos met Sonja als startloper en vervolgens Vera, Jolanda en Helga. Qua tijd en dus punten is hier nog verbetering haalbaar. Nu lekker doortrainen en op naar de 2e competitiedag op 9 juni in Nijmegen. Ondanks de lange reistijden keerde het team en ook ik als teamleider tevreden huiswaarts. We kunnen trots zijn op ons Impala-team dat met de juiste inzet en teamspirit en mede dankzij de goede organisatie van De Keien Uden deze dag heeft doen slagen.

Sponsors