AV Impala Drachten

Je kunt je nu aanmelden voor de jurycursus!

15 August 2022
De hands-on basiscursus jureren van AV Impala is door eerdere cursisten gewaardeerd met een 9,3. Met name de praktische insteek en de minimale tijdsinvestering sprak de cursisten aan. In september bieden we deze cursus opnieuw aan. Meld je nu aan! Zonder juryleden, zijn er geen wedstrijden mogelijk.
 
Bij het organiseren van een wedstrijd, zijn juryleden onmisbaar. Bij de pupillen gebeurt dit door betrokken ouders die aanwezig zijn als begeleider. Bij de junioren en masters zijn de regels strenger en wordt er meer kennis en kunde van juryleden gevraagd. Tijdens de praktische cursus maak je je deze snel eigen.
 
Wat ga je doen?
In drietallen voer je in een ontspannen setting zeven opdrachten uit op de baan. Er is geen voorkennis vereist. In 3 drie uur tijd:
·       Leer je hoe je afstanden opmeet.
·       Word je wegwijs gemaakt in het boekje ‘Richtlijnen en Speerpunten’. Dit boekje van de AtletiekUnie krijg je na afloop ook mee.
·       Leer je wanneer een poging geldig/ongeldig is.
·       Weet je hoe je kunt letten op de veiligheidsaspecten bij de werponderdelen.
Wanneer
We organiseren de cursus op 3 èn op 4 september. Beide dagen is de cursus van 9.30 uur tot 12.30 uur. Je volgt één van de beide dagdelen. De cursus is met name geschikt voor (groot)ouders/verzorgers van pupillen en junioren. Na het afronden van de cursus word je maximaal drie keer per jaar gevraagd om te jureren.
 
Opgeven
Denk ja na het lezen van deze oproep: “Natuurlijk meld ik me aan, zodat wedstrijden kunnen doorgaan!” Stuur dan een mail naar Ton van Veen via bestuur@avimpala.nl en geef aan op welke dag je de cursus kunt volgen. Wil je eerst liever wat meer informatie? Dan kun je ook bellen. Het telefoonnummer van Ton is 06 8200 9219.
Sponsors