AV Impala Drachten

 Jeugdtriathleten AV Impala naar EK in Frankrijk

18 September 2023

Een jeugdteam van AV Impala staat zaterdag 23 september aan de start van het Europese Kampioenschap triathlon mixed team relay. Het kampioenschap is in de Franse kustplaats La Baule. Het team bestaat uit vier jeugdtriathleten; twee meiden en twee jongens tussen de 15 en 18 jaar. Alle vier leggen het parcours van een achtste triathlon af, waarbij ze 250 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,4 kilometer hardlopen.

Meedoen aan deze wedstrijd voelt als een beloning voor hun trainingsinzet. De jeugdleden trainen minimaal vier keer per week en worden gecoacht door trainster Lizette van der Vegt. Zwem-, hardloop- en fietstrainingen wisselen elkaar af. Het trainen kost tijd, maar de sporters hebben het er graag voor over en het lukt om het te combineren met school en studie.

AV Impala heeft bijna 30 jeugdtriathleten en is hiermee de grootste afdeling voor jeugdtriathlon in Nederland. Om deel te nemen aan wedstrijden reizen ze het hele land door en dat werpt zijn vruchten af. Op dit moment staat de jeugdtriathlon van Impala zelfs eerste in het landelijk klassement.

Sponsors