AV Impala Drachten

Jeugdtriatleten AV Impala debuteren op EK in Spanje

29 August 2022

Acht jeugdtriatleten van AV Impala deden zaterdag 27 augustus mee aan het EK Mixed Team Relay in het Spaanse Banyoles. De presentatie van de teams zorgde voor kippenvel. “Dit is echt!” Op het heetst van de dag gingen ze van start.

Ieder team bestond uit twee jongens en twee meisjes tussen de veertien en achttien jaar. In estafettevorm deed iedere triatleet een supersprint; 300 meter zwemmen, 6,6 km fietsen en een mijl hardlopen. De jeugd van AV Impala kwalificeerde zich voor deze wedstrijd tijdens de competitiewedstrijd op 26 juni in Rotterdam.

Nieuwkomer

In het landelijke jeugd- en juniorencircuit staat AV Impala als nieuwkomer verrassend aan de leiding. “Deelnemen aan het EK was een geweldige ervaring”, laat trainster Lizette van der Vegt weten. “Ze konden zich meten aan de allerbeste jeugd van Europa. Dat motiveert natuurlijk enorm.”

Beloning
In vier jaar tijd is de groep jeugdtriatleten gegroeid van zes naar maar liefst dertig leden. “Het is echt een hele enthousiaste en betrokken groep met leden uit Drachten, Dokkum, Jubbega en Heerenveen.” Meedoen aan deze wedstrijd is een geweldige beloning voor hun trainingsinzet.

Sponsors maken het mogelijk!

 . .  

  .    

.  .

   .  .

De Vries Technies Buro

Sponsors