AV Impala Drachten

Jeugdtriatleten tiende bij Europees Kampioenschap Mixed Team Relay

25 September 2023

Lars van Zessen, Lisanne de Jong, Kieran Schra en Zoey de Vries deden zaterdag 23 september mee aan het Europese Kampioenschap Mixed Team Relay. Deze estafettewedstrijd was in de Franse kustplaats La Baule. De triatleten legden een parcours af van een supersprint. Oftewel 250 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,4 kilometer hardlopen.

“Vorig jaar deden de triatleten in het Spaanse Banyoles hun eerste internationale ervaring op”, vertelt trainster Lizette van der Vegt. “Het afgelopen jaar hebben ze keihard getraind. Ze hebben in La Baule laten zien dat ze een enorme stap hebben gemaakt op internationaal niveau.” Het zwemmen in de Atlantische Oceaan en fietsen en hardlopen op de boulevard – en dat tussen de sterkste triatleten van Europa – maakten de wedstrijd een bijzondere ervaring. Het Drachtster team kwam als tiende over de finish.

Tweede start

De wedstrijdspanning van de jeugd werd flink op de proef gesteld. Nadat het fietspeloton door de organisatie de verkeerde kant op werd opgestuurd, werd de wedstrijd stilgelegd. Er kwam een tweede officiële startmoment. Uiteindelijk telden alleen de uitslagen van de laatste drie triatleten mee.

Studententriathlon

Sander Vondeling, Marije van Achteren en Jesper Schra reisden mee als reservespelers. Hun inzet voor de EK-wedstrijd was niet nodig, maar ze konden nog wel meedoen aan de studententriathlon: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Iedere triatleet nam één onderdeel voor zijn rekening. Hierbij eindigde dit team op de tweede plek van de gemixte teams.

Sponsors