AV Impala Drachten

Jongens C-Junioren Impala naar Landelijke Finale

5 July 2018

Bij de eerste CD-competitiewedstrijd in Sneek waren de omstandigheden verre van optimaal. Een koude tegenwind zette de prestaties, en daarmee de punten, onder druk. Dat bracht het Jongens C-junioren team 1 van Impala op een 14e plaats wat net niet genoeg zou zijn voor een plaats in de landelijke finale. Maar na de tweede wedstrijd was het team al opgeklommen naar de 12e plaats. In het Groninger Stadspark moest afgelopen weekend een plaats in de finale veilig gesteld worden, en de omstandigheden waren perfect: lekker warm en een fijne wind die recht over start en finish waaide.

De dag begon goed. Bij de 4x100m estafette lieten Johannes Baron, Bjorn Rinsma, Mark Scholten en Michaël Mulumba het stokje binnen de 50 seconden rondgaan. Met 49,60s  liepen ze een nieuwe beste tijd.

De hoogspringers werden geconfronteerd met “storm tegen”. Dit had behoorlijk invloed op de aanloop. Voor Marijn Piek betekende dit dat 1,45m het hoogst haalbare was. Michaël had hier blijkbaar minder last van. Hij bedwong de 1,70m wat voor hem een evenaring van zijn PR (indoor) betekende.

Bij het kogelstoten behaalde Gerbrand Bontekoe met 10,80m een nieuw PR.  Piter Nijboer zette een goede prestatie neer met 14,03m. Daarmee scoorde hij net geen nieuw PR, maar wel beduidend meer punten dan bij de eerdere wedstrijden.

Met de hitte was de 800m afzien voor de jongens.  Toch wisten Marijn (2:29,51) en Emiel Bosma (2:24,17) hun PR te verbeteren.  Voor Florian van der Dussen (2:19,45) geen PR, maar hij haalde met zijn tweede plaats toch de nodige punten binnen.

Een onderdeel wat niet vaak op het programma staat is de 300m horden.  Gerbrand, Bjorn en Mark mochten hun kunsten vertonen op dit lastige onderdeel.  Gerbrand deed dit het beste van alle atleten. Met 44,64s was hij de snelste. Mark en Bjorn kwamen als 5e en 6e over de finish, waarbij Mark net onder de 48 sec. bleef (47,76s) en Bjorn er net boven uitkwam (48,20s).

Gerbrand en Piter hielden het publiek in spanning bij het discuswerpen door een groot aantal mislukte of ongeldige worpen.  Maar in de laatste beurt schoot Gerbrand uit zijn slof met een fantastische worp van 39,15m, een verbetering van zijn PR met bijna 4 meter. Piter werd 2e met 36,63m.

Bij het verspringen zorgden Mark en Florian ook voor de nodige spanning.  Mark wist na 3 foutsprongen gelukkig nog een geldige sprong van 5,17m neer te zetten.  En ook Florian (met de 800m nog in de benen) begon met een foutsprong. Het was dan ook een grote opluchting dat hij toch nog een sprong van 5,50m wist te realiseren.

Aan het einde van de dag stonden Johannes, Bjorn en Florian tenslotte nog aan de start voor de 100m sprint.   Zowel Johannes (13,10s) en Bjorn (12,52s) liepen een nieuw PR. Terwijl Florian met zijn tijd van 12,36s naar de eerste plaats sprintte.

Met een eerste plaats in de poule en de twaalfde plaats landelijk heeft het team de landelijke finale weten te bereiken. De concurrentie is sterk en de onderlinge verschillen klein, maar wanneer over de hele breedte wordt gepresteerd zoals afgelopen zaterdag wordt het een prachtige finale op 8 september in Gorinchem. Zet hem op!

Sponsors