AV Impala Drachten

Kennismaken met G-atletiek

22 February 2019

Atletiek is een veelzijdige sport en hierdoor ook erg geschikt voor mensen met een beperking.  Atletiekvereniging Impala, Sportbedrijf Drachten en Talant bundelden daarom hun krachten en boden gratis proeflessen aan voor kinderen van 9 tot en met 16 jaar. Met veel plezier en enthousiasme werd er gesport. De lessen worden vanaf april voortgezet op de atletiekbaan van AV Impala in Drachten.

Plezier in sport

Atletiek blijkt een mooie aanvulling op het al bestaande sportaanbod in Drachten voor mensen met een beperking. In totaal deden er acht kinderen mee, waaronder twee kinderen van de woongroep van Talantbegeleidster Truuke Schiet. “Het is goed voor de kinderen om even van de groep te zijn en iets voor zichzelf te hebben,” vertelt Truuke. “Ik zie dat ze veel plezier beleven aan de atletieklessen.” Ook Derk Kuiper, vader van de 11 jarige Justin, is enthousiast. “Justin ziet dit als zijn eigen sport en dat maakt hem trots.”

Atletieklessen op de baan

Vanaf april krijgen de proeflessen een vervolg. Ditmaal op de atletiekbaan van AV Impala. René Jaasma verzorgt namens AV Impala de trainingen samen met Kim Assen van Sportbedrijf Drachten. De lessen zijn op 2, 9, 16 april en 7, 14, 28 mei van 16.30 – 17.15 uur. Deelname is gratis. De vervolglessen zijn weliswaar nog een pilot, maar duidelijk is wel dat de drie samenwerkende partijen zich blijvend willen inzetten om mensen met een beperking een mooie sportbeleving te geven. Aanmelden kan via K.Assensportbedrijf-drachten.nl.

Sponsors