AV Impala Drachten

Mark Scholten maakt indruk tijdens U18 Interland in Frankrijk

1 August 2021

De zeventienjarige Mark Scholten van atletiekvereniging Impala kwam zaterdag 31 juli tijdens de International U18 Match uit voor Team NL in het Franse Franconville. Met een tijd van 13,48 seconden verbrak hij op de 110 meter horden zijn persoonlijke record met 0,11 seconden.

In baan zeven startte Mark overtuigend. Voor de eerste horde maakte Mark een misstap en hij raakte de eerste horde aan. Toch wist hij zich goed te corrigeren. Hij liep sneller dan ooit en liep in op de andere atleten. Uiteindelijk kwam hij als derde over de finish. Voor hem eindigde teamgenoot Jamie Sesay en de Franse Diego Bouchan finishte als eerste. Dit drietal vestigde zich hiermee in de top drie van beste jaarprestaties in de wereldranglijst.

Een geweldige ervaring

Mark kijkt tevreden terug op het internationale kampioenschap in Frankrijk. “Natuurlijk vraag ik mij af wat mijn tijd zou zijn geweest bij een perfecte start, maar ik ben blij met mijn tijd. Bovendien is het meedoen aan dit toernooi en uitkomen voor Team NL een geweldige ervaring.” Deze interlandwedstrijd werd gehouden ter vervanging van het geannuleerde Europees kampioenschap voor atleten onder 18 jaar. Nederland eindigde op de tweede plaats. Mark gaat zich nu richten op het Nederlands kampioenschap in september en toernooien die de komende jaren op de kalender staan. Mark valt dan in de categorie onder 20, waarbij de horden van 91 naar 99 cm hoogte gaan.

Op hoge snelheid over de horden

Sinds zijn negende is Mark lid van atletiekvereniging Impala. Hordelopen ging hem direct al goed af. Vanaf zijn vijftiende besloot hij zich volledig te richten op het hordelopen en de sprint. Hiervoor traint hij vijf dagen per week onder leiding van zijn coach Rodney Hoogterp. “Niks voelt beter dan op trainingen en wedstrijden op hoge snelheid over de horden te gaan”, vertelt Mark. Rodney heeft veel vertrouwen in de kansen van Mark. Nu eerst even bijkomen en terugblikken op dit seizoen en daarna gaan wij weer bouwen aan een nieuw avontuur”, laten ze beide opgetogen weten.