AV Impala Drachten

Mark Scholten Nederlands Kampioen horden 110 meter

13 September 2021
Mark Scholten werd zaterdag 11 september Nederlands Kampioen op de 110 meter horden. Hij liep een sterke race over de 91 cm hoge horden naar een fantastische tijd van 13.59s (wind +1.1m/s).
 
Al tijdens de warming-up en de series voelde het goed aan en de windrichting was gunstig voor snelle tijden. Na het startschot vertrok hij sneller dan ooit, maar helaas kwam er een recall. Een deelnemer werd gediskwalificeerd vanwege een valse start. Gelukkig was zijn start bij de tweede poging ook stabiel en vond hij direct het juiste ritme. Met een mooie voorsprong op de andere atleten eindigde hij als eerste in de categorie onder de 18 jaar.
 
Op hoge snelheid over de horden
Sinds zijn negende is Mark lid van atletiekvereniging Impala. Hordelopen ging hem direct al goed af. Vanaf zijn vijftiende besloot hij zich volledig te richten op het hordelopen en de sprint. Hiervoor traint hij vijf dagen per week onder leiding van zijn coach Rodney Hoogterp in een specialisatiegroep voor sprint en hordenlopers op de atletiekbaan in Drachten. Na het winnen van deze NK-finale sluit Mark zijn seizoen af als U18 junior en gaat hij zicht nu volledig richten op de hogere horden van 99 cm.
Sponsors