AV Impala Drachten

Mark Scholten opnieuw naar recordtijd in Tilburg!

25 May 2021

Op pinkstermaandag kwam Mark Scholten (U18) van AV Impala voor de tweede keer dit seizoen in actie op de 110m horden tijdens de T-Meeting in Tilburg. Tijdens zijn openingswedstrijd in Utrecht liep hij vorige week al naar een ruime verbetering van zijn PR en clubrecord in 14,16s. Dit was 0,22s sneller dan het eerdere clubrecord van 14,38 die hij klokte tijdens het NK Junioren, vorig jaar september.

Dat Mark vastberaden was om hier meer tijd vanaf te halen, bleek na de enorm snelle en spannende serie in deze U18 categorie. Gewapend met de ‘Pompeblêden’ op zijn Friesland sokken wist Mark nog 0,28s van deze tijd af te halen en deed de klok stilstaan op 13,88s. Een tijd die goed is voor de 7e plaats allertijden op de ranglijst onder 18 en slechts 0,08s boven de limiet voor het Europees Kampioenschap voor junioren! Een zeer knappe prestatie en een goede start van zijn seizoen.

Mark is overigens niet de enige junior die goed presteert op de korte horden. Ook trainingsgenoot Fiona de Vries (U20) dook met de elektronische tijdwaarneming tijdens de clubwedstrijd onder de 15s. Met een tijd van 14,99 was dit ook sneller dan het clubrecord dat stond in deze categorie bij de meisjes U20. Het is nog even wachten, maar zeer binnenkort hopen we deze en nog enkele andere talentvolle junioren van onze vereniging in actie te zien tijdens het Nationaal Kwalificatie Evenement op 13 juni bij de korte sprint- en hordennummers.

Florian van Dussen (U20) zal zaterdag 29 mei de eerstvolgende race lopen tijdens het ‘Next Generation Athletics’ evenement. Florian van der Dussen uit dezelfde junioren sprint/hordengroep zal hier starten op de 400 meter. Deze wedstrijd is ook live te volgen via onderstaande stream: https://www.youtube.com/watch?v=buEflgl-Kj4

Sponsors