AV Impala Drachten

Winterse editie BCD Run

12 March 2023

Ruim 200 deelnemers verschenen zondag 12 maart 2023 aan de start van de tweede editie van de BCD Run in Drachten. Lopers konden kiezen uit een parcours van 5 km of 10 km. Voor de jeugdige deelnemers was er een 1,5 km kidsrun. De vaste voorjaarsloop van AV Impala vond deze keer plaats onder bijna barre winterse omstandigheden. Ondanks het slechte weer wisten de lopers mooie tijden neer te zetten.

Jessica Oosterloo uit Appelscha finishte als eerste vrouw op de 10 km in 36:20 minuten. Bij de mannen was dat Geart Jorritsma uit Sneek met een tijd van 31:36 minuten. Beiden verdienden daarmee ook de titel van Noordelijk Kampioen op de 10 km over de weg.

5 km wedstrijd

Met een mooie tijd van 16:40 minuten kwam Nasim Soliman uit Groningen als eerste man over de finish van de 5 km. De eerste vrouw op deze afstand was Liselot Smit uit Groningen met een tijd van 19:28 minuten.

Kidsrun

Ook bij de kidsrun van 1,5 km werden fantastische prestaties neergezet. Alle kinderen die meededen haalden de finish in een toptijd. Daarom kregen alle kinderen na afloop een welverdiende prijs van sponsor Bewegingscentrum Drachten.

Kijk hier voor alle uitslagen.
Kijk hier voor alle foto’s.

Sponsors