AV Impala Drachten

Onthulling convenant Aangepast Sporten bij AV Impala

7 September 2022

Het convenant Aangepast Sporten is dinsdagmiddag 6 september door atleet Justin en wethouder Pieter van der Zwan op onze atletiekbaan onthuld. Met het convenant zetten tientallen sportverenigingen, – aanbieders en organisaties zich in voor alle inwoners van Smallingerland met een beperking.

Bij AV Impala vinden we het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten. Het brengt mensen letterlijk in beweging en zorgt voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Niet alleen voor de atleten maar ook tussen organisaties. Zo werkt AV Impala voor aangepast sporten met veel plezier samen met Revalidatie Friesland, Fitaal Drachten en Sportbedrijf Drachten. Samen kunnen we meer!

Aangepast sporten bij AV Impala

Impala biedt op dinsdagmiddag van 16.30 – 17.15 uur g-atletiek aan. Deze groep bestaat uit atleten met een (licht)verstandelijke beperking tussen de 12 -20 jaar. Op zaterdagochtend zijn de FrameRunners actief tussen 10.30 – 11.30 uur. Frame Running is een para-atletieksport. Een loopframe met drie wielen en een borststeun maakt het lopen of zelfs heel hard rennen mogelijk voor sporters met een lichamelijke beperking. Deze atleten zijn tussen de 4 en 14 jaar.

Extra aanbod in Smallingerland

Extra aanbod in de gemeente zorgt ervoor dat mensen met een beperking een sport kunnen kiezen die bij hun mogelijkheden en interesses past. Met het convenant Aangepast sporten ligt de focus op samenwerkingen, kwaliteit en borging met verschillende partners in de gemeente Smallingerland zodat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk wordt.

 

Sponsors