AV Impala Drachten

Piter Nijboer en Jarin van der Kooi slechten barrières in Assendelft

16 October 2018

Tijdens de werpwedstrijd in Assendelft op zaterdag 13 oktober hebben Piter Nijboer en Jarin van der Kooi prachtige prestaties geleverd. Er werden landelijke top klasseringen behaald en barrières geslecht.

Piter Nijboer had zich dit seizoen ten doel gesteld om de 4kg kogel naar 50m te slingeren. Vorige week kwam hij al dicht in de buurt met een afstand van 48.95m. Met het seizoenseinde in zicht moest het in Assendelft gebeuren voor Piter. En dat lukte! In de 5e poging wist Piter de kogel naar 50.50m te slingeren. De 50m grens geslecht, een nieuw clubrecord én de eerste Impala-man die ooit die verder dan 50m weet te slingeren! Ook stond er voor Piter nog discuswerpen op het programma. Piter wist de 1kg discus naar 40.56m te werpen. Een prachtig PR en daarmee opnieuw een barrière geslecht, want Piter wierp de discus nog niet eerder voorbij de 40m.

Jarin van der Kooi kwam in actie bij het kogelstoten en overtrof zijn eigen verwachtingen door zijn PR met meer dan een meter te verbreken. Hij wist de 6kg kogel naar een prachtige afstand van 14.92m te stoten. Met meerdere stoten van 14m+ liet Jarin tevens zien dat hij zich sterk ontwikkelt heeft op dit onderdeel. De 14.92m betekent tevens een 4e plaats op de Nationale Ranglijst bij de A-junioren.

Grote klasse mannen! Ga zo door 😀

Sponsors