AV Impala Drachten

RaceRunning nu ook bij AV Impala in Drachten

2 May 2021

Atletiekvereniging Impala start in samenwerking met Revalidatie Friesland, Fitaal Drachten en Sportbedrijf Drachten een pilot RaceRunning. De pilot bestaat uit zes gratis lessen voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. De kennismakingsles is op zaterdagochtend 22 mei van 9.30 – 10.30 uur.

Wat is RaceRunning?

Voor de sport RaceRunning wordt een RaceRunner gebruikt. Een RaceRunner is een frame met drie wielen, een zadel, een stuur en een borststeun. De RaceRunner maakt lopen of zelfs rennen mogelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook mensen die hun handen die niet heel goed kunnen gebruiken, kunnen aan RaceRunning doen.

RaceRunning is een mooie sport om de conditie, kracht, snelheid en coördinatie te verbeteren. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om samen met anderen te sporten en om lid te zijn van een sportvereniging.

Is RaceRunning iets voor jou?

Ben je benieuwd of RaceRunning iets voor jou is? Kom dan een rondje rennen tijdens de kennismakingsles op zaterdag 22 mei van 9.30 – 10.30 uur. Deze les organiseren we samen met RaceRunning Nederland. Je kunt een RaceRunner uitproberen en de trainers van RaceRunning Nederland en onze eigen trainers geven een uitdagende les. Ook krijg je informatie over de sport RaceRunning en het trainen bij AV Impala.

En vind je het leuk? Dan kun je daarna direct verder met gratis proeflessen. Deze lessen zijn op zaterdagochtend van 9.30 – 10.30 uur op de Atletiekbaan, Sportlaan 11 in Drachten. De data zijn:
29 mei
5, 19, 26 juni
3 juli.
Je kunt tijdens de lessen gratis een RaceRunner lenen.

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je dan aan. Om er zeker te zijn dat we de juiste maten hebben van de RaceRunners, vragen we je bij de aanmelding naar je lengte, binnenbeenlengte en of je je benen helemaal kunt strekken.

Aanmelden RaceRunning

RaceRunning

Sponsors