AV Impala Drachten 0512-530857

Renovatie van de baan

17 January 2020

De renovatie (update van 13 augustus)

Vandaag (donderdag 13 aug) is de ploeg van Polytan (uit duitsland) die de toplaag gaat leggen gekomen. De medewerkers verblijven in een caravan. Deze staat  die op het gras voor het clubgebouw. Zij hebben een sleutel van het clubgebouw en maken gebruik van de douches en van de kleedkamer om (werk)kleding uit te hangen.

Doel is om maandag te starten met het aanbrengen van de nieuwe toplaag. De baan krijgt eerst een zwarte onderlaag met een egaliserende functie. Na drogen/uitharden komt er een rode toplaag.

Inmiddels is de asfaltlaag gekeurd en gereinigd. Vanwege de reiniging zijn de overkappingen van de hoogspringmatrassen voorlopig bij het clubhuis gestald.
Als de tegelplateaus onder de hoogspringmatrassen klaar zijn, dan kunnen de overkappingen terug.

De renovatie betreft alle onderdelen, behalve de discuskooi (die is in 2016 vernieuwd). Dit betekent het vernieuwen van alle kunststof. Daarnaast worden de twee kogelringen (en segmenten) plus de tegelplateaus onder de matrassen van hoog- en polsstokhoogspringen gerenoveerd.

De renovatie betekent ook dat ons polsstokhoogmatras vergroot moet worden. Het matras moet breder. Inmiddels hebben we een geschikt gebruikt matras gevonden. Voor de overdracht wordt de bovenlaag nog vernieuwd. De overkapping is gedemonteerd, opgehaald en zal worden verbreed.
Verder komen er 2 nieuwe hoogspringmatrassen. We hebben een goede deal kunnen sluiten met korting op de aankoop, en ook hebben we 1 van de 2 oude matrassen kunnen verkopen.

Uitvoering en planning

De Antea group uit Heerenveen voert de renovatie uit. Zij leggen momenteel meerdere banen aan in Nederland.
Overzicht van de werkzaamheden:
– De beschadigde gootdelen worden vervangen
– De tegelstrook rondom de baan is opnieuw gelegd. De tegelstrook aan de binnenkant moet nog.
– De segmenten voor kogelstoten worden verlengd
– Langs de binnen- en buitenkant van de baan is een gleuf gefreesd voor een betere hechting van de toplaag
– Er ligt een nieuwe asfaltlaag op de aanlopen voor verspringen en polstokhoog.
– Hier en daar is de asfaltlaag geschuurd om de vlakheid te verbeteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsors