AV Impala Drachten

Snelle tijden op eerste editie BCD Run

6 March 2022

Ongeveer 270 lopers deden zondag 6 maart mee aan de eerste editie van de BCD Run in Drachten. De vaste voorjaarsloop van AV Impala heeft met Bewegingscentrum Drachten als hoofdsponsor een nieuwe naam gekregen en is in een nieuw jasje gestoken. Deelnemers konden kiezen uit een parcours van 5 of 10 km. Voor de jeugd was er een 1,5 km kidsrun. Vanwege het zonovergoten en vrijwel windstille weer konden de lopers extra mooie tijden neerzetten.

Wilfred van Holst uit Assen finishte als eerste man op de 10 km in 30:55 minuten. Bij de vrouwen was dat Bertine de Vries uit Gasselte met een tijd van 37:05 minuten. Beiden verdienden daarmee ook de titel van Noordelijk Kampioen op de 10 km over de weg.

Wedstrijd 5 km

Met een prachtige tijd van 17:48 minuten kwam Martijn Toering uit Tjalleberd als eerste over de finish bij de 5 km. De eerste vrouw op deze afstand was Luwam Afrom Tesfagabr uit Drachten met een finishtijd van 20:49 minuten.

Kidsrun 1,5 km

Ook bij de kidsrun werden fantastische tijden gelopen. Bij de meisjes van 12 tot en met 15 jaar werd Liselot Smit uit Groningen met 5:23 minuten de onbetwiste winnaar. Bij de jongens van 12 tot en met 15 jaar was dit Koen Bootsman uit Delfzijl met 5:27 minuten. Bij de jongste deelnemers tot en met 11 jaar was Silvijn Smit uit Groningen met 6:04 minuten de snelste. Eline Meinema uit Drachten werd met 6:11 minuten de eerste bij de meisjes tot en met 11 jaar.

AV Impala en BCD

De organisatie van de BCD Run werd mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Bewegingscentrum Drachten. Daarnaast leverden Farrows B.V. en de vele vrijwilligers van Atletiekvereniging Impala hun bijdrage aan dit geslaagde evenement.

Klik hier voor alle uitslagen.
Klik hier voor de foto’s.

Sponsors