AV Impala Drachten

Sporten bij Impala; coronamaatregelen vanaf 28-11 t/m 16-12

28 November 2021

Update 16 december

De sluiting van de baan om 17.00 uur gaat zeker tot 14 januari duren. Alleen voor de trainingsgroep van de CD junioren is nog geen vervangende training. Samen met de trainers zoeken wij naar mogelijkheden voor deze groep.

Update 14 december 2021

Mark Scholten heeft een NOC NSF topsportstatus. Hij behoort tot de top 3 in de wereld op de 110mH onder de 18 jaar.
Vanwege de topsportstatus mag hij na 17.00 uur op de baan trainen. Rodney en Mark proberen zoveel mogelijk voor 17.00 uur te trainen. Echter door het werk van Rodney en de school van Mark is dit niet altijd mogelijk. Soms moeten ze na 17.00 uur trainen. De baanverlichting is dan aan. Dit is afgestemd met de gemeente.

Update 2 december 2021

Voor alle pupillen (BC en A) is er een vervangende training op de woensdagmiddag op de baan  van 16.00 tot 17.00 uur.
Voor de junioren CD is er vanwege het niet beschikbaar zijn van trainers (nog) geen vervangende training.

Voor de andere groepen : neem contact op met de trainer voor de laatste stand van zaken m.b.t. de tijden voor de trainingen.

Update 30 november 2021

De lockdown die zondag 28 november is ingegaan én de andere maatregelen die zijn afgekondigd hebben ook impact op onze vereniging. Logisch gevolg hiervan is dat leden hun sportactiviteiten van ’s avonds op de baan willen verplaatsen naar een tijdstip overdag. Gelukkig zijn hiervoor mogelijkheden, maar het is ook puzzelen. Het veilig en verantwoord sporten bij Impala staat voorop. Daar zijn wij als bestuur verantwoordelijk voor. Wij willen en kunnen niet te veel leden tegelijkertijd op de baan laten sporten, want dan kunnen wij de 1,5 meter afstand niet waarmaken.

De avondlockdown voor sporten heeft sinds vrijdagavond onze aandacht. We zijn in gesprek met trainers, en we vragen de trainers om met voorstellen te komen met hun wensen voor trainingen op andere tijdstippen. De puzzel leggen kost tijd. Gelukkig hebben wij met een aantal trainers al een alternatieve tijd kunnen vinden. We hopen dat dit voor de andere groepen ook lukt. Bedankt voor jullie begrip! #samenimpala

Verzoeken kunnen worden ingediend bij Ton van Veen (ton.vanveen@planet.nl of bestuur@avimpala.nl).

Corona update 29 november 2021

Er zijn veel verzoeken om trainingen te verplaatsen naar overdag en er zijn verzoeken om individueel te mogen trainen. We zijn alle verzoeken aan het inventariseren. Aan de hand van criteria gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn. Uitgangspunt is dat we met het aanbieden van nieuwe trainingsmogelijkheden handelen in de geest van de maatregelen (= het verminderen van het aantal contacten en daarmee de besmettingen). Dit betekent bijvoorbeeld de groepen klein houden en zorgen voor een goede spreiding over de dag. We vragen iedereen om een klein beetje geduld. Verzoeken kunnen worden ingediend bij Ton van Veen (ton.vanveen@planet.nl of bestuur@avimpala.nl).

Corona update 28 november 2021

De kern van de maatregelen die ingaan op 28 november:

 • De sportaccommodaties gaan na 17.00 uur dicht
 • Sporters in topsportcompetities mogen wel na 17.00 uur trainen
 • Nadrukkelijk (weer) 1.5m afstand houden boven de 18 jaar
 • In ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is (het clubgebouw!), is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen
 • Sporters die klaar zijn met hun sportactiviteit worden daarna bezoekers en moeten vanuit die hoedanigheid de sportvelden, tribunes en sportlocaties op de sportaccommodatie verlaten
 • Zowel in de sportkantine als op het terras geldt dat men gebruik maakt van een vaste zitplaats (placering) en een mondkapje is verplicht bij een verplaatsing. Het aantal toegestane zitplaatsen is gelimiteerd op 5 m2 per persoon.

Binnen de vereniging zijn er verzoeken om trainingen naar andere tijdstippen te verplaatsen. Dit plaatst de vereniging voor een dilemma. HET uitgangspunt bij de maatregelen is de contacten en een mogelijke overdracht van het virus te verminderen. Trainingen verplaatsen betekent dat wij als Impala het aantal contacten (weer) gaan vergroten.

Wat betekenen de maatregelen vanaf 28 november voor onze trainingen?

 • Onze accommodatie gaat dicht na 17.00 uur.
  Alle trainingen die na 17.00 uur starten of na 17.00 uur doorlopen komen te vervallen.
 • Wij gaan vooralsnog geen trainingen verplaatsen. Mocht de NOC/NSF de komende dagen over het verplaatsen van de trainingen meer duidelijkheid geven dan kunnen we ons beleid hierop aanpassen.
 • De bestaande trainingen tot 17.00 uur gaan door met de volgende restricties:
  • Er wordt bewust invulling gegeven aan het 1.5 m afstand houden (boven de 18 jaar). Dit betekent in de praktijk trainen in kleine groepjes.
  • Niet meer dan een 20-tal atleten boven de 18 jaar tegelijk op de accommodatie.
  • De zaterdagochtendgroepen gaan trainen op verschillende tijden.
  • Het clubgebouw alleen betreden met mondkapje en alleen om spullen weg te leggen, op te halen of om naar het toilet te gaan.
  • Kleedkamers en kantine zijn dicht (vanwege vaste zitplaatsen en de 5m2 regel).
  • Geen nazit in de kantine of buiten.
  • Geen bezoekers bij de trainingen
 • Het na 17.00 uur buiten de baan trainen/lopen gaat buiten Impala om.
  De overheid zegt hierover:

  – Individueel buiten sporten in de openbare ruimte na 17.00 uur is wel mogelijk
  – Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen en op 1,5 meter afstand

Bij vragen graag contact opnemen met Ton van Veen (06 8200 9219;  bestuur@avimpala.nl) of met Joost ter Doest via trainers@avimpala.nl.

Sponsors