AV Impala Drachten

Sportplezier bij FrameRunning; racen over de atletiekbaan

4 July 2021

Niemand minder dan burgemeester Rijpstra reikte zaterdag 3 juli de oorkondes uit aan de deelnemers van FrameRunning. “Met de FrameRunner kom je vooruit. En dat kunnen jullie!”, complimenteerde hij de jonge atleten. Tijdens vier kennismakingslessen konden de kinderen kennismaken met de sport op de atletiekbaan van AV Impala in Drachten.

Meedoen is belangrijk

Het plezier spatte er vanaf. Maar liefst zestien kinderen tussen de 4 en 12 jaar pakten hun kans om de sport uit te proberen. Paralympisch sporter Alyda Norbruis uit Ureterp kwam tijdens de laatste les ook langs om de kinderen aan te moedigen. “Sporten en meedoen bij een vereniging is belangrijk”, vindt Alyda. “Iedereen kan sporten. Kom in beweging. Het leven is veel te mooi om stil te staan.”

Medailles

FrameRunning is een para-atletieksport. Een loopframe met drie wielen, een zadel en een borststeun maakt het lopen of heel hard rennen mogelijk voor sporters met een lichamelijke beperking. “Ik wil heel veel medailles winnen”, laat één van de jonge atleten enthousiast weten. Alyda heeft haar grote Olympische medailles mee en laat deze ter inspiratie aan de startende atleten zien. Dat maakt indruk en inspireert!

Succesvolle samenwerking

FrameRunning Drachten is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen AV Impala, Fitaal Drachten, Revalidatie Friesland en Sportbedrijf Drachten. Deze partijen zetten zich gezamenlijk in om sporten mogelijk te maken voor deze specifieke doelgroep. Na de zomervakantie krijgen de lessen een vervolg. FrameRunning is ook bekend als RaceRunning. De naam is in mei van dit jaar veranderd, omdat het Internationaal Olympisch Comité FrameRunning heeft erkend als paralympische sport. Tijdens de Spelen van 2024 in Parijs staat de sport voor het eerst op het programma.

 

 

 

Sponsors