AV Impala Drachten

Start lessen Frame Running

21 August 2021

Zaterdagochtend 4 september starten wij weer met de training FrameRunning. Door het uitvallen van twee lessen tijdens de pilot, is het mogelijk om nog twee keer gratis mee te doen. De les start om 9.30 uur en stopt om 10.30 uur.

Lid worden

Wie nu al zeker weet dat hij/zij wil blijven ‘Frame Runnen’ op de atletiekbaan, kan zich aanmelden via de website van AV Impala. Gebruik hiervoor deze link: https://avimpala.nl/lid-worden/ en kies dan Atletiek/loopsport en vervolgens Frame Running. Het lidmaatschap kost 40 euro per half jaar. In de schoolvakanties zijn er geen trainingen.

Materialen

Voor de training Frame Running vragen wij de atleten om zelf een helm en makkelijke zittende kleding aan te schaffen. Veel Frame Runners kiezen ervoor om een fietsbroek te dragen tegen zadelpijn. Een Frame Runner kan aangeschaft worden via de WMO van de eigen gemeente. Geef hierbij altijd aan dat het gaat om een sportvoorziening/sporthulpmiddel. Rixt Nicolai van Revalidatie Friesland (R.Nicolai@revalidatie-friesland.nl) kan jullie bij deze aanvraag ondersteunen en de noodzaak indien gevraagd door de gemeente motiveren.

Frame Runner lenen en opslag

Door de financiële steun van een stichting kunnen wij zelf zes Frame Runners aanschaffen. Deze Frame Runners zijn te leen voor kinderen die Frame Running willen proberen. We doen ons best om deze Frame Runners zo snel mogelijk in ons bezit te krijgen. Er komt een zeecontainer op het terrein van Impala voor de opslag van deze Frame Runners en voor leden die hun Frame Runner bij AV Impala willen stallen.

Trainen in de winter

Zodra het weer omslaat (koud en guur) proberen wij de lessen in een sporthal aan te bieden. Of en waar dit lukt laten wij jullie zo snel als mogelijk weten.

Meehelpen

AV Impala is een vereniging. Hierdoor kunnen mensen bij ons sporten tegen een relatief lage contributie. Dat betekent wel dat wij ook leden vragen of en hoe ze een bijdrage kunnen leveren. Bij Frame Running kan dit bijvoorbeeld zijn: het zetten van koffie voor de andere ouders of het assisteren tijdens de training.

Wedstrijden

Hoewel wij nog in de opstartfase zijn, worden wij nu al door andere verenigingen gevraagd of ‘onze’ Frame Runners ook mee willen doen aan wedstrijden. Het is ieders vrije keus, maar het is een mooi onderdeel van de sportbeleving. Een eerste wedstrijd is de 8 van Drachten. Sportbedrijf Drachten zorgt voor een speciaal traject voor Frame Runners. De FrameRunners starten als eerste en kunnen hierdoor deelnemen op een relatief rustig parcours. De 8 van Drachten is op zondag 12 september.

Vragen

Om ons goed te kunnen voorbereiden hebben wij nog een aantal vragen. Willen jullie de antwoorden op deze vier vragen aan ons laten weten door een mail te sturen naar communicatieavimpala.nl? Dit graag voor 31 augustus 2021:

  1.       Wil jouw zoon/dochter meedoen met de lessen Frame Running in Drachten?
  2.       Hebben jullie wel/niet een Frame Runner?
  3.       Wil/kun jij helpen tijdens de training of op een ander moment? En zo ja, wat zou je kunnen/willen doen?
  4.       Wil jouw zoon/dochter meedoen aan de 8 van Drachten (500 meter Frame Runner) op 12 september?

 

Heb je na het lezen van deze mail nog vragen, stel ze gerust. We hopen op een mooie groep atleten op de baan op 4 september!

Sportieve groet,

Karl van Vleeren, Sportbedrijf Drachten
Rixt Nicolai, Revalidatie Friesland
Leonie Jelsma, Revalidatie Friesland en Fitaal
Meike Terpstra, Emma van Wieren, Yassine Bulthuis, Hilde Koopmans, AV Impala

Sponsors