AV Impala Drachten

De terugblik van… Pieter Cremer op de triathlon van Almere

13 September 2018

Pieter Cremer kijkt terug op de triathlon van Almere. Het was zijn zevende keer en als het aan hem ligt niet zijn laatste.

Aan welke wedstrijd heb je meegedaan?

Aan de triathlon van Almere aan de lange afstand. 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42km lopen. Er deden 500 mensen aan mee. Er was ook een halve triathlon waar 2000 mensen aan meededen.

Hoe vond je de triathlon?

Geweldig. Het is een klassiek en internationaal evenement met veel toeters en bellen en een geweldige sfeer. Het is een snel en verkeersvrij parcours en de start en finish zijn in het hart van de stad met veel publiek op de tribune.

Hoe ging het?

Met moeite. Het woei en het water was koud en ik zwom mooi achter iemand aan zodat ik niet naar een boei moest zoeken. Maar blijkbaar zwom ik achter iemand aan die niet snel zwom, want mijn zwemtijd was minder goed dan de vorige keer. Door de harde wind waren er ook wat golven.

Bij het fietsen had ik ook last van de wind, als ik hem tegen had dan. Voor de wind ging het geweldig. Ik was erg moe en twijfelde of ik de finish nog ging halen. Bij het looponderdeel zag ik veel vrienden en mijn vrouw en fans van Impala en ik werd ook weer vrolijk.

De snelheid was er wel uit en toen de laatste deelnemer me passeerde kon ik hem niet bijhouden en werd ik zelf de laatste en werd ik met vuurwerk en feest binnengehaald.

Ik was wel blij dat ik de finish gehaald heb en nu wil ik volgend jaar proberen Europees en nationaal kampioen in de agegroup 65 tot 70 te worden.

Sponsors