AV Impala Drachten

Topprestaties in Epe en over de grens – nieuw clubrecord!

11 July 2020

 

 

Vandaag zijn de eerste officiële wedstrijdprestaties neergezet door atleten uit de sprint/horden wedstrijdgroep van AV Impala. Tijdens de Hurdles/sprint Startup meeting in Epe gingen 4 deelnemers van deze groep van start. Mark Scholten (Jongens Junioren B1) startte als eerste met zijn 110 horden race en finishte in een tijd van 14,88s en bleef hiermee als eerstejaars slechts 0,04 seconden boven het clubrecord dat dateert uit 1985 (na correctie van handtijd). Hij zal hier later dit seizoen naar op jacht gaan en heeft ook als B2 nog de ruimte om dit aan te scherpen. Daarna was de beurt aan Fiona de Vries (Meisjes Junioren B2) op de 100 meter horden. Zij wist haar vorige tijd die ze liep op de thuisbaan van AV Impala tijdens een testwedstrijd helaas niet verder aan te scherpen, maar ze liep naar een nette 15,20s in haar serie. Haar start was hierbij echter niet geheel naar tevredenheid, maar iets om mee te nemen naar haar 150 meter.

Op de vlakke sprint kwamen vervolgens Pjotr ter Doest (Jongens Junioren B1) en Silke Bosgraaf (Meisjes Junior C2) in actie. Beide nieuwe atleten in de groep die zich willen gaan richten op deze onderdelen, maar zeker al in goede vorm. Na een evenaring van zijn persoonlijke record in 12,67s door Pjotr ter Doest, liep ook Silke een bijzonder sterke race. Na een enorm scherpe start en een verbeterde techniek op topsnelheid snelde Silke Bosgraaf naar die beoogde tijd onder de 10,44s. Met een eindtijd van 10,42s en 1.1 m/s meewind, het nieuwe clubrecord op de 80 meter bij de meisjes junioren C. Voor het laatst werd in 1994 het equivalent in handtijd gelopen van een elektronische 10,44 seconden!

Later op de zaterdagmiddag kwamen deze atleten nogmaals in actie op de 150 meters. Silke liep naar een nieuwe persoonlijk record door ruim een halve seconde van haar eerdere 150 meter tijd af te lopen als de nu officiële afstand voor de meisjes C, hetgeen met 19,57s tevens een heel mooi nieuw clubrecord zou zijn! Ook de andere atleten behaalden alleen maar persoonlijke records op deze afstand. Mark Scholten werd tweede in de snelste serie in een tijd van 17,91s en Pjotr ter Doest verbeterde zijn persoonlijke record met 0,2 seconden naar 18,78s. Bij de meisjes B liep Fiona achter de senioren aan naar een tijd van 20,48 seconden. Dit was ook een ruime verbetering van het persoonlijk record dat ze eerder liep tijdens een testwedstrijd (20,76s). Ten opzichte van de eerdere officieel gelopen tijden op sprint en horden, waren de verbeteringen echter veel groter. Ook Sarah de Vries van impala (Meisjes Junioren C) nam deel aan dezelfde wedstrijd. Na de een 80 meter horden sloot zij de dag af met een ruim persoonlijk record van 51,82s op de 300 meter horden.

Marijn Piek (Jongens Junioren B1), tevens een atleet uit de sprint/horden groep, mocht de wedstrijddag op spectaculaire wijze afsluiten. Marijn startte hier aan zijn 400 meter race in Dortmund (GER) tijdens de internationale Back on Track Meeting. Ook zijn teamgenoten keken op de livestream mee en boden support op afstand. Dit was zijn eerste 400 meter race sinds de junioren C die vooraf uitvoerig was voorbereid en doorgesproken. Zonder coach op locatie, maar met begeleiding van vader rondom het wedstrijdterrein, liep Marijn solo naar een tijd van 53,68s in zijn serie. Een prachtige seizoensopening op deze zware discipline en verbetering van zijn persoonlijk record van ruim 6 seconden!

Sponsors