AV Impala Drachten

Triathleten kwalificeren zich voor de EK in Hawaï

22 August 2023

Tijdens de Ironman in het Zweedse Kalmar kwalificeerden triathleten Lars van der Meulen, Henk-Jan Verkaik en Menno Idema zich voor het WK Ironman in Hawaï. Per leeftijdscategorie waren er hooguit twee startbewijzen voor Hawaï te verdienen. Een enorm knappe prestatie!

Na 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen kwam Henk-Jan als eerste Impalees over de finish. Hij werd vierde overall en finishte als tweede in de categorie M30-34 met een tijd van 8 uur, 48 minuten en 49 seconden.

Lars kwam na 9 uur, 19 minuten en 19 seconden over de finish en werd hiermee eerste in de leeftijdscategorie M18-24. Menno won in de klasse 60-64 jaar met een tijd van 10 uur, 8 minuten en 40 seconden. In het algemeen klassement eindigde hij als 136ste.

Ook Eric Wattez, Anne de Jong, Willemien van der Kruijt, Sander van Kammen en Huub Smid kunnen zichzelf een Ironman noemen. Voor iedereen – ook voor het publiek dat meereisde – was het een geweldige belevenis.