AV Impala Drachten

Triathlon jeugdleden maken zich klaar voor EK

10 July 2022

 Triatleten van AV Impala maken zich klaar voor de EK mixed team relay in het Spaanse Banyoles. De wedstrijd is op zondag 28 augustus 2022. Impala kwalificeerde zich voor het EK tijdens de TRI Rotterdam op 26 juni 2022. Twee jeugdteams van Impala behaalden tijdens deze wedstrijd een podiumplek.

AV Impala heeft bijna 30 jeugdleden en is hiermee de grootste afdeling voor jeugdtriathlon in Nederland. Voor wedstrijden reizen ze door heel Nederland. “We doen het erg goed met onze jeugd”, vertelt trainster Lizette van der Vegt. “We staan op dit moment zelf eerste in het landelijke verenigingsklassement. De kwalificatie voor het EK in Spanje is een mooie beloning voor de inzet die de triatleten tonen en motiveert om door te gaan.”

Intensief trainen
De meeste jeugdleden trainen minimaal vier keer per week. Zwem-, hardloop- en fietstrainingen wisselen elkaar af. Het trainen kost tijd, maar de sporters hebben het er graag voor over. “Het is meer dan sporten, we hebben het ook erg gezellig samen”, daar zijn de meeste triatleten van de jeugdgroep het wel over eens. Negen triatleten maken zich klaar voor het EK, waaronder één reserve.

Waardevolle ervaring
“Meedoen aan een internationale wedstrijd is sowieso een waardevolle ervaring voor de jeugd”, weet trainster Lizette ook uit eigen ervaring. De jeugd treedt in haar voetsporen en Lizette geniet er zichtbaar van. Om de reis en het verblijf voor het EK-team mogelijk te maken, zoekt de vereniging sponsors. Interesse? Laat het weten via communicatie@avimpala.nl of gebruik deze link.

Sponsors maken het mogelijk!

 . .  

  .    

.  . .

   .  .  

 

Sponsors