AV Impala Drachten

Actief trainingsweekend triatleten

26 May 2019

Vrijdagmiddag 10 mei was weer het begin van het jaarlijks terugkerende trainingsweekend met de triatleten van AV Impala. Met een groep van 21 trainingsgekken legden we weer beslag op de slaapplekken van de Wilgenwaerd in het altijd mooie Nijverdal. Het feest van de trainingen werd geopend door een lekkere fietstraining door het Sallandse landschap waarbij iedere ‘berg’ een keer (of vaker) beklommen moest worden. Denk aan de Luttenberg, de Lemelereberg, de Hellendoornseberg en uiteraard de Holterberg. Ook de (e)Motieweg werd niet vergeten.

Fanatiek

De eerste training van het weekend werd, mede door de temperatuur en wind, rustig afgewerkt. De berggeiten konden zich natuurlijk bij het klimmen zich wel even uit leven om na de afdaling weer als groep verder te gaan. Na een moment van ontspanning en diner stonden er nog een paar renspellen in de bosrijke omgeving op het programma. Geen ruimte voor een warming-up, maar zo fanatiek als men is, volgas sprinten om het andere team maar af te tikken. Na deze vorm van training was er ruimte om de polsen te trainen met glazen gevuld met (non)alcoholische inhoud.

Voorbereiding teamcompetitie

De nachtrust was van korte duur aangezien het ontbijt op zaterdag een half uur vervroegd was. Noodzakelijk aangezien er anders met een vele hogere snelheid naar Vital Center in Raalte gefietst moest worden. Onder leiding van Edwin Ophof reden we verder naar een ‘bergweg’ om deze vervolgens op verschillende manieren (zittend en staand) en meerdere malen te beklimmen. Nadat de bovenbenen al wat zwaarder begonnen te voelen, fietsten we in een mooi tempo door. De volgende opdracht was om als groep 3 ronden te rijden waarbij het tempo steeds hoger moest. Hierbij moest ook aandacht geschonken worden aan rijden in een groep en de communicatie onderling. Een goede voorbereiding op de komende teamcompetitie wedstrijden!

In-door

De training ging vervolgens in-door verder. De fietsen werden omgeruild voor Stages Wattagebikes. Door middel van een 5 minuten test werd voor ieder bepaald wat het FTP was en op basis daarvan werd er verder op vermogen getraind. Een mooie training waarbij het (in theorie) voor iedereen even zwaar zou moeten zijn. Na de lunch weer terug naar de Wilgenwaerd. Voor de een even tijd voor rust, voor de ander tijd om nog een blokje te hardlopen. ‘s Avonds nog even het Ravijn ingedoken voor de zwemtraining van Ted de Haan. In 1:30 werd er aandacht geschonken aan de ligging en houding in het water.

Loopscrabble

De zondagochtendtraining vond plaats op de atletiekbaan van ASV Atletics Nijverdal. René Jaasma had een interessante looptraining bedacht die begon met loopscrabble: in 12 minuten zoveel mogelijk over de baan verspreide letters verzamelen voor een zo lang mogelijke zin. Daarna nog een stuk loopscholing om daarna te beginnen met de blokjes (1600, 1200, 800, 400) telkens in wisseltempo in/ out / in / out. De middag bood nog ruimte voor een afsluitende rit waarbij er bij het beklimmen van de laatste heuvels geconcludeerd kon worden dat de benen voldoende geprikkeld waren!

Sponsors