AV Impala Drachten

Triathlonjeugd eerste in verenigingsklassement

6 May 2022

De triathlonjeugd van Impala is alweer volop bezig met hun triathlonseizoen. Het gaat zelfs zo goed dat ze eerste staan in het verenigingsklassement!

Zwemloop Amersfoort

De eerste wedstijd was de zwemloop in Amersfoort op 27 maart. Hier deden 20 jeugd-triatleten aan mee. Joli Gunnink werd derde bij de jeugd meisjes en bij de mini-kort-jongens werd Jasper Bijlsma eerste.

Triathlon Arnhem

Op 10 april was de tweede verenigingswedstrijd. Dit keer in Arnhem. In eerste instantie zou het een triathlon worden met 325 meter Zwemmen – 6,5 km fietsen en 2 km hardlopen, met daarop volgend een A en B Finale met dezelfde afstand. Maar door weersomstandigheden is de eerste serie omgezet naar een duathlon met 1 km hardlopen – 6,5 km fietsen – 1km hardlopen. Ook bij deze wedstijd was de jeugd van Impala volop aanwezig met in totaal 18 leden.

NK Duathlon Almere

De NK duathlon was op 16 april in Almere en weer stond Impala met de meeste atleten aan de start! Dat is zeer gusntig voor het verenigingsklassement 2022! De afstanden waren:
Afstanden jeugd: 1,25 km hardlopen – 10 km fietsen – 2,5 km hardlopen
Afstanden junioren: 2,5 km hardlopen – 20 m fietsen – 2,5 km hardlopen
Bij deze wedstrijd werd Zoey de Vries tweede bij de jeugd en Lisanne de Jong bij de junioren.

Algemeen verenigingsklassement

In het algemeen verenigingsklassement staat AV Impala van de 23 verenigingen nu dik boven aan. De Top 3 ziet er als volgt uit:

  1. AV Impala Drachten 52 punten
  2. TV Almere 43 punten
  3. Hellas – Utrecht 35 punten
Sponsors