AV Impala Drachten

Trots op Theo Groenland, onze kantinebeheerder!

5 September 2018

We zijn trots op onze kantinebeheerder Theo Groenland. Na zijn pensioen besloot hij zich in te zetten voor onze vereniging. Dit vinden we natuurlijk erg fijn. Theo doet het graag. Hij vertelt: “Vrijwilligers zijn nodig om een vereniging bloeiende te houden. Juist door het samen te doen kun je veel bereiken.”

Lees hieronder Theo zijn verhaal.

Wie:

“Ik ben Theo Groenland, 65 jaar jong en sinds 1 maart 2018 met vervroegd pensioen. De laatste 10 jaar was ik vestigingsmanager van een filiaal van Sligro, een groothandel in food en non food gerelateerde producten. Eerst 5 jaar in Drachten en de laatste 5 jaar in het filiaal in Leeuwarden. Voor Sligro was ik jaren supermarktmanager bij onder andere Super de Boer. In het verleden liep ik ook hard bij Impala, waar altijd strijd was tussen presteren en gezelligheid. Ik heb heel veel plezier beleefd aan deze mooie jaren. Echter door een rugblessure was ik genoodzaakt om te stoppen. Wel ben ik altijd voor mezelf blijven hardlopen, dit met tussenpozen ivm de zwakke rug, maar op een heel laag niveau en nog wel met enorm plezier. In 2016 kreeg ik een hartinfarct en toen was het gebeurd met het hardlopen. Ik had er geen energie meer voor. Sinds halverwege 2017 ben ik wel, onregelmatig, aan het trimmen.”

Waarom:

“Per 1 maart 2018 kon ik met vervroegd pensioen en beschikte ik over veel vrije tijd. Op dat moment wist ik deze tijd nog niet in te vullen totdat ik hoorde dat er bij Impala iemand werd gezocht als vervanger van Minne, de kantine verantwoordelijke. En na zware sollicitatiegesprekken ben ik aangenomen en tot op heden beleef ik hier veel plezier aan. Na de zomervakanties hoop ik meer tijd vrij te kunnen maken om me voor Impala in te zetten. Ik moet nog balans zoeken tussen mijn privé werkzaamheden en het werk bij Impala.

Impala is een bloeiende vereniging, altijd sportief bezig in de open lucht. En ik ken er nog vele personen met wie ik vroeger diverse malen het 400 meter rondje heb gelopen, vooral op de woensdagavond.”

Wat:

“Als kantineverantwoordelijke houd ik mij bezig met de organisatie, inkoop/verkoop, kasbeheer/schoonmaak en bezetting kantine in het algemeen, dit samen met andere vrijwilligers. Want alleen lukt het mij never nooit niet. Vrijwilligers zijn nodig nodig om een sportvereniging bloeiende te houden. Natuurlijk heeft de ene vrijwilliger meer vrije tijd dan de andere, maar elke vrijwilliger kan op zijn/haar manier zijn/haar steentje bijdragen en dat wordt enorm door de vereniging gewaardeerd.

In mijn werkzame leven had ik dagelijks te maken met personeel en klanten. Omgaan met mensen is het mooiste, maar ook bijzonder moeilijk. Als je het goed doet krijg je er veel voor terug met als motto, als ik als eerste verantwoordelijke opstap draait de toko wel door, maar als jullie – personeel/vrijwilligers – opstappen moet ik de deur dicht doen. Kortom je moet het samen doen en natuurlijk kun je het niet iedereen naar de zin maken, maar met het doel voor ogen wat je wilt bereiken en de uitgestippelde route en met behulp van vele handen gaat dat ook lukken, mits je het leuk vind. Dit geldt zowel in het bedrijfsleven maar ook in het vrijwilligers werk.”

 

Sponsors